Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova inicialment la modificació puntual de Pla General Metropolità per fer possible la futura construcció del 3r pavelló

El consistori va aprovar aquest punt amb els vots a favor del PSC, d'ERC, el PP i VOX, i l'abstenció de Decidim. També es va aprovar, entre d'altres, l'establiment del servei SAIR. El Ple es pot recuperar a ripolletradio.cat i al canal de YouTube Ripollet TV.

L'Ajuntament de Ripollet ha celebrat aquest dijous, 30 de maig, el Ple Municipal, com és habitual a la Sala de Plens, i com a punt més destacat es va aprovar inicialment la modificació puntual del Pla General Metropolità de l'illa delimitada per les Av. Catalunya, Mediterrani i c. Del Puigmal i Barberà del Vallès per fer possible la futura construcció del 3r pavelló de Ripollet. Aquest punt va comptar amb els vots a favor del PSC, d'ERC, el PP i VOX, i l'abstenció de Decidim Ripollet.

Ple-sencer.jpg

Deixant de banda l'aprovació d'aquest punt, el Ple municipal va començar amb la Defensora de la Ciutadania de Ripollet presentant la memòria anual de 2023, remarcant la importància de tenir aquest figura en un municipi de les característiques de Ripollet.

Un cop presentada la memòria, el Ple va aprovar la 1a pròrroga del contracte administratiu mixt per a la prestació del servei de menjador a determinades escoles públiques i de les escoles bressol municipals. Aquesta aprovació també inclou el servei de dinamització i monitoratge i de vetllador, durant l'espai intel·lectiu del migdia. En aquesta ocasió el punt es va aprovar per unanimitat amb el vot favorable de tots els partits polítics.

ple-SAIR.jpg

Seguidament, es va portar a debat l'aprovació per establir el Servei d'Atenció a la immigració de Ripollet (SAIR). Aquest servei pretén fer la primera atenció i l’acollida a les persones que s’adrecin al servei, donar assessorament jurídic i formació, i s'ha aprovat amb els vots a favor del PSC, d'ERC i Decidim, l'abstenció del PP i el vot en contra de VOX.

A continuació, el Ple de Ripollet va aprovar per unanimitat la creació i constitució de la Comissió de Protecció Animal de Ripollet, així com les seves normes de funcionament. El següent punt que es va portar a votació va ser l'adhesió al Pacte de les Alcaldies pel clima i l'energia pel qual, entre altres, l'Ajuntament de Ripollet es compromet a reduir en un 55% les emissions de CO2 i es compromet a fer un pla d'acció en un termini màxim de 2 anys. L'adhesió es va aprovar amb els vots a favor del PSC, d'ERC i de Decidim, l'abstenció del PP i el vot en contra de VOX.

PLE-co2(1).jpg

Posteriorment, també es va aprovar per unanimitat el full d'apreuament d'expropiació de la finca ubicada al carrer Sant Jaume, 70, de Ripollet, una expropiació d'obligat compliment per a l'Ajuntament. L'últim punt que es va aprovar, va ser per entrar a formar part en el Subconsell territorial del Vallès, que forma part del Consell territorial de Barcelona, i el nomenament del representant de l'ajuntament en la concertació territorial de les polítiques públiques d'Ocupació que promou el SOC.

Es va tancar el ple, com és habitual, amb el punt de precs i preguntes. El Ple es pot recuperar a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

Redacció Ripollet.cat - DVT.