Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El plafó històric de Can Mas ja és patrimoni local

La signatura de l’acord de donació entre l’Ajuntament de Ripollet i Cèlia Sastre, propietària de la masia, permetrà restaurar la placa i integrar-la dins del patrimoni històric. Al mateix temps, a la façana de Can Mas s’estudia penjar-hi una rèplica.

Aquest matí a l’Ajuntament s’ha signat l’acord entre l’alcalde de Ripollet, José M. Osuna, i la propietària de la masia de Can Mas, Cèlia Sastre, per a la donació del plafó esgrafiat que hi ha situat a la façana oest de l’edifici.

Aquesta placa constitueix un element històric, ja que es tracta d’un cartell publicitari dels anys vint on s’anunciava la venda de terrenys de Can Mas. Amb aquesta donació, el plafó, que serà restaurat aviat, passa a formar part del fons local com a patrimoni històric.

El Ple de març de 2021 va aprovar una partida de nova creació per a l’arranjament i restauració d’aquesta placa de Can Mas. Un cop extreta i restaurada, per un import de 14.284,05 €, l’Ajuntament estudiarà col·locar en el seu lloc una rèplica de la placa, per tal de protegir l’original. La Regidoria de Patrimoni està realitzant tot aquest procés amb l’assessorament del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

NdP

placa can mas donacio.jpeg

Moment de la signatura de la cessió de la placa per part de Cèlia Sastre, propietària de la masia de Can Mas, a l'Ajuntament.