Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El periodista i escriptor Martí Gironell visita la Biblioteca de Ripollet

Aquest dimecres, 22 de juny, a les 18.30 h, l'autor Martí Gironell visita la Biblioteca de Ripollet per celebrar la cloenda dels clubs de lectura i comentar la seva darrera obra "Paraula de jueu".

El periodista i escriptor Martí Gironell participa aquest dimecres, 22 de juny, en la darrera tertúlia literària dels clubs de lectura de la Biblioteca de Ripollet, centrada en la seva darrera novel·la Paraula de jueu. Aquesta activitat s'organitza amb el suport del programa "Lletres en Viu", impulsat per la Institució de les Lletres Catalanes. L'objectiu és afavorir el contacte entre els lectors i lectores i els autors i autores de literatura catalana, mitjançant la seva presència en les trobades als clubs de lectura d'adults que s'organitzen a les biblioteques públiques del país, com ara la Biblioteca de Ripollet.

Aquesta sessió especial de cloenda comptarà amb la participació de persones inscrites als clubs de lectura de novel·la i Chick Lit, del Cafè Literari de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell, a més de restar oberta a qualsevol persona a títol individual que hagi llegit el llibre.

Paraula de jueu, publicada el 2020, és l'esperada continuació del primer llibre de Martí Gironell, El Pont dels Jueus, una aventura medieval protagonitzada pel Kim i l'Ester, una noia cristiana que treballa entre l'hospital de l'Almoina de Barcelona i el call jueu. A través d'ells, veurem com jueus i cristians viuen la seva complexa realitat mentre ens capbussem en els costums del segle XIV.

En Martí Gironell és llicenciat en Filologia Anglesa i en Periodisme, ha treballat a Catalunya Ràdio i TV3. Col·labora en mitjans de comunicació com El Punt Avui, La República i L'Illa dels Llibres. Entre els seus llibres destaquen El pont dels jueus (2007), que ha estat traduït a diversos idiomes; La venjança del bandoler, que va guanyar el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica el 2008; L'arqueòleg (2010), L'últim abat (2012) , El primer heroi (2014) i Strappo (2015). L'any 2018 va guanyar el Premi Ramon Llull amb La força d'un destí, amb més de 30.000 exemplars venuts i traduïda al castellà, l'anglès, l'holandès i el búlgar.

NdP