Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Partit Popular presenta al Ple Municipal una moció contra la tramitació d'una llei d'amnistia

Segons el PP, el seu grup municipal presenta la moció "recollint la demanda ciutadana" i en el marc del seu compromís per utilitzar "totes les vies democràtiques en contra d'aquesta llei".

En el Ple Municipal d'aquest mes de setembre, el Partit Popular presentarà una moció contra la tramitació d'una llei d'amnistia, "recollint la demanda ciutadana i emmarcat en el compromís del partit de fer servir totes les vies democràtiques en contra d'aquesta llei".

El PP recorda que, durant la tramitació de la Constitució l'any 1978, ja es va debatre la qüestió de l'amnistia, però finalment es va descartar, prohibint els indults generals i regulant l'indult, "que sempre ha de ser individualitzat i mai amb caràcter general". Per altra banda, en el text de la moció, el Partit Popular explica que el 2017 es va produir "un intent d'insurrecció per part dels poders públics de Catalunya contra l'ordre constitucional".

Arran de les informacions que apuntarien a una futura llei d'amnistia perquè els partits independentistes donin suport al PSOE de Pedro Sánchez, el Partit Popular afirma que "en una democràcia europea consolidada, com és l'espanyola, una amnistia atempta contra alguns dels principis bàsics de l'estat de dret, com l'exclusivitat del poder judicial per jutjar i fer executar el que ha jutjat, la igualtat en l'aplicació de la llei i la seguretat jurídica".

Per aquestes raons, el Partit Popular demana en la seva moció, "rebutjar qualsevol mena d'amnistia o indult generalitzat" i engrescar els "dos partits majoritaris a buscar acords d'Estat que evitin que la societat espanyola es vegi sotmesa a les condicions il·legals dels partits independentistes".

Redacció ripollet.cat - JS