Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El parc dels Pinetons acull diumenge vinent una Jugatecambiental dedicada a les flors

Es tracta de l'activitat "Explosió de flors!", un cicle amb quatre cites a diferents parcs de l'Àrea Metropolitana. El pròxim diumenge, 27 de març, el cicle aterrarà al parc dels Pinetons de Ripollet.

La Jugatecambiental que organitza l'Àrea Metropolitana (AMB) al parc dels Pinetons es prepara per a una cita ben especial aquest pròxim diumenge, 27 de març. El parc ripolletenc acollirà l'activitat "Explosió de flors!", un cicle dedicat a l'observació de la diversitat de flors que es poden trobar en els prats florits dels diversos parcs metropolitans. A l'activitat es realitzarà un cens florístic, és a dir de les flors que hi ha, per registrar quines són les espècies més freqüents.

Aquesta primavera, s'han programat quatre sessions entre març i abril a diferents parcs metropolitans, i l'activitat aterra al parc dels Pinetons aquest 27 de març. És gratuïta però amb places limitades. L'activitat pertany al 16è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans.

Amb el cicle "Explosió de flors!", l'AMB vol reivindicar aquests parcs com a reserves de la biodiversitat i, al mateix temps, explicar la seva gestió respectuosa amb els cicles biològics. També servirà per descobrir l'observatori metropolità de papallones, un projecte de ciència ciutadana amb la participació de voluntaris que està duent a terme, des de fa 4 anys, un cens d'espècies de papallones en punts de mostreig, que se situen precisament en aquests prats de parcs i platges metropolitans. El cens florístic que es realitza amb l'activitat "Explosió de flors!" pot ser molt interessant de cara a l'observatori metropolità de papallones.

Podeu trobar informació sobre les activitats de l’AMB en aquest enllaç.

Cartell Jugateca Pinetons Primavera 2022.jpg