Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Gran Recapte necessita voluntaris a Ripollet

El Gran Recapte d'Aliments se celebrarà els dies 19 i 20 de novembre als supermercats, mercats i establiments de proximitat de Ripollet, amb la novetat que, com l'any passat, es demanaran aportacions econòmiques en lloc d'aliments. Les donacions es podran realitzar fins al 27 de novembre.

El Gran Recapte d'Aliments ja comença a escalfar motors, quan falten dues setmanes, i com sempre demana la implicació dels veïns i veïnes de Ripollet per a que es pugui dur a terme a la ciutat. Els voluntaris s'han d'inscriure a la pàgina web del Banc dels Aliments, on podran escollir dia i hora del seu torn i l'establiment on hauran d'informar, on se'ls donarà una armilla identificadora.

El Gran Recapte es durà a terme els dies 19 i 20 de novembre i, tal com va passar l'any passat, no es demanaran aliments, sinó que es demanarà una aportació econòmica. Els voluntaris seran els encarregats d'informar els clients i vianants que poden fer aquesta aportació econòmica en passar per caixa del supermercat, per Internet o per Bizum. Les aportacions es podran realitzar fins al 27 de novembre.

Aquest model de demanar aportacions econòmiques ha demostrat el passat 2020 tenir avantatges respecte a l'anterior. Permet comprar els aliments necessaris quan fa falta, i evita acumular-ne d'altres que potser no són tan necessaris. L'any passat es van recaptar més de 7.800.000 euros, amb els quals es van adquirir més de 5 milions de quilos d'aliments. Gràcies a aquestes donacions, es va atendre a 250.000 persones a tot Catalunya.

JS