Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Gran Recapte fa una crida per trobar voluntaris

Com cada any, diversos establiments de Ripollet se sumen a l'acció solidària del Banc dels Aliments, que tindrà lloc el 24 i 25 de novembre.

Ja s'està preparant una nova edició del Gran Recapte d'Aliments, que tindrà lloc els dies 24 i 25 de novembre. Com és tradicional, es durà a terme la recollida física d'aliments als establiments col·laboradors amb presència de voluntaris. Des del Banc dels Aliments demanen, un any més, la col·laboració de les persones per omplir de voluntaris totes les franges horàries als supermercats i botigues que en prenen part.

Les persones que s'inscriguin com a voluntàries del Gran Recapte hauran d'estar presents a l'entrada de l'establiment, en un punt de recollida. El torn serà de 4 hores, i el Banc dels Aliments els proporcionarà una armilla identificativa. Les funcions principals de les persones voluntàries és atendre els donants d'aliments, engrescar a la clientela a contribuir-hi, informar sobre la funció del Banc dels Aliments i sobre la situació de precarietat alimentària que pateixen moltes famílies. Un coordinador es posarà en contacte amb el voluntari uns dies abans de la data per concretar tots els detalls. Les persones interessades a ser voluntàries es poden inscriure a la pàgina web del Gran Recapte.

Es mantenen les donacions econòmiques

El Gran Recapte té l'objectiu de recollir aliments per a les persones i famílies més desfavorides. Tradicionalment, la donació es feia físicament amb l'entrega a la sortida dels supermercats col·laboradors d'aliments i productes de primera necessitat. Amb la pandèmia de la COVID-19, el Banc dels Aliments va introduir noves maneres de contribuir, que s'han mantingut en les edicions posteriors. Així doncs, aquest any, a més de la donació d'aliments, també es podrà fer una donació per transferència bancària (ES59 2100 5000 5402 0033 9765), per bizum (33596) o a la mateixa caixa del supermercat en el moment de pagar. Les donacions econòmiques es podran fer fins al 30 de novembre.

Redacció ripollet.cat - JS