Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Govern municipal prorroga el pressupost per a l'any vinent

Entre els diferents punts de l'ordre del dia del Ple Municipal d'aquest dijous, es portarà a aprovació un increment salarial de l'1,5% per a tot el personal municipal; excepte per als càrrecs electes amb dedicació, que hi han renunciat.

L'equip de govern no presentarà un pressupost per a l'any 2023, sinó que prorrogarà el pressupost actual. La primera tinent d'alcalde d'Economia, Pilar Castillejo, explicava aquest dilluns, 21 de novembre, en roda de premsa, que "d'una banda, durant aquest any hem anat destinant romanent a inversions i hem incorporat més de 7 milions d'euros per donar cobertura a tots els grans projectes d'inversions que volíem realitzar, i molts d'ells els anirem acabant durant els mesos que venen". D'altra banda, Castillejo va destacar que la previsió és de pocs moviments als capítols 1 (personal) i 2 (béns i serveis), "per tant, a partir del maig es podrà fer un nou pressupost que reculli els reptes i els projectes del nou mandat".

Amb els 7,26 milions d'euros de romanent que s'han incorporat al pressupost d'enguany, s'ha fet front a grans projectes com la recuperació ambiental de les lleres dels rius Ripoll i Sec, el nou edifici de l'Arxiu Municipal, el Viver d'empreses o la casa de les dones. També s'han finançat actuacions a la via pública, com ara la remodelació de les voreres a Tiana i Pont Vell o la reforma del carrer de Sant Sebastià, que aviat començarà. Quant a equipaments, s'han fet reformes a escoles, com a l'Anselm Clavé; al Teatre Auditori del Mercat Vell o al Cementiri Municipal. També s'han destinat diners a parcs, com el de Primer de Maig, que començarà d'aquí a poc temps la seva remodelació, així com a equipaments esportius, destacant inversions com la gespa del camp de l'Industrial. Per acabar, una part de la inversió s'ha destinat a la redacció dels projectes per a equipaments futurs, com ara la nova biblioteca, el quart pavelló i la plataforma de serveis per a la gent gran.

1,4 M€ més per a la residència

Castillejo va assenyalar que, a més dels romanents incorporats enguany per a la redacció del projecte executiu de la residència, ja s'ha iniciat l'expedient per demanar a entitats privades un crèdit d'1,4 milions d'euros, ja aprovat al pressupost inicialment. En aquests moments s'estan fent les consultes prèvies a diferents entitats bancàries. Aquesta seria una de les quatre línies de finançament que l'Ajuntament està treballant per fer front a l'execució del projecte, amb un cost al voltant dels 18 M€. Així, també es preveu rebre finançament extern, com ara els fons europeus Next Generation; crèdits a interès 0 a entitats supramunicipals, com la Diputació, i incorporant estalvis propis.

Increment salarial

El Ple Municipal ordinari de novembre, que tindrà lloc aquest dijous, no aprovarà un nou pressupost, però sí un increment de la massa salarial dels treballadors funcionaris i laborals de l'Ajuntament de Ripollet i de l'empresa pública Genera, d'acord amb el Reial decret de l'Estat que permet pujar-lo un màxim d'un 1,5%. Aquest increment, que s'aplicarà de forma retroactiva des de l'1 de gener, no es farà extensiu al personal electe amb dedicació, que ha renunciat a aplicar-se'l, el que suposa un estalvi d'uns 5.000 €. L'acord implica així, una despesa de 82.500 € per al personal funcionari i 70.300 € per al laboral. La plantilla està formada per un total de 190 persones. Quant al personal de Genera, aquest tindrà un increment total del 3,5%, ja que a l'1,5% acordat, se li ha de sumar el 2% que no es va aplicar el passat mes de gener, en tenir vigents els seus convenis sectorials. La despesa de l'increment per als prop de 100 treballadors és de 88.365 €.

NdP