Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El govern de Ripollet denuncia que l'AMB bloqueja la municipalització de l'aigua

El passat dimarts, 31 de gener, l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, acompanyat de la 1a tinenta d'alcalde, Pilar Castillejo, així com d'altres representants d'ajuntaments metropolitans, l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública i de la plataforma Aigua és vida, van fer públic el seu malestar pel "bloqueig sistemàtic" a què, segons ells, sotmet l'ens metropolità als processos de municipalització, en benefici dels gestionats pels operadors privats. És per això que van anticipar que presentarien una moció al Consell Metropolità d'ahir, demanant que l'AMB autoritzi l'autonomia de la gestió de l'aigua als ajuntaments que ho demanin i que, finalment, va ser tombada amb els vots contraris de PSC, Junts, Valents i PDCAT.

Roda de premsa als exteriors de l'AMB, a la Zona Franca de Barcelona.
Roda de premsa als exteriors de l'AMB, a la Zona Franca de Barcelona

Després que l'Ajuntament de Ripollet hagi sol·licitat, en diverses ocasions, a l'AMB continuar amb el procés de remunicipalització del servei d'aigua sense haver obtingut una resposta , el consistori va proposar, el febrer de 2022, l'aprovació i signatura d'un conveni per establir la cooperació entre ambdues administracions per a la gestió del servei d'abastament d'aigua potable al municipi de Ripollet, però, a hores d'ara, aquesta proposta tampoc ha rebut cap resposta per part del govern de l'AMB.

ripollet-ses-aigua-AMB-roda-de-premsa-mocio-310123-3.jpeg

L'alcalde Osuna va recordar que "tot i que l'Ajuntament té tots els mecanismes preparats per a rebre la gestió del servei d'abastament d'aigua, la gestió continua sent de l'empresa Sorea, però sense cap contracte ni pròrroga vigents, fet que contradiu la llei de contractes del sector públic. Aquest fet, entre altres, té com a conseqüència les dificultats per a aprovar noves inversions, per gestionar els impagaments o per fer un control de fuites, entre altres". En aquest sentit, fonts municipals xifren els perjudicis en més de 450.000 euros l'any (250.000 euros d'impagaments i 200.000 euros a causa d'una fuita).

A més a més de la moció presentada al Consell Metropolità, l'Ajuntament va interposar un recurs contenciós administratiu al juliol de l'any passat, denunciant la inactivitat de l'AMB. El jutjat ha requerit documentació a l'AMB per tal de resoldre'l, però l'AMB manté el silenci. Davant aquesta situació, l'Ajuntament optarà per presentar una demanda contra l'AMB, que es farà efectiva els pròxims dies.

Redacció ripollet.cat