Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El delegat del govern central a Catalunya visita Ripollet

Carlos Prieto ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcalde i els tinents d’alcalde i ha visitat posteriorment l’empresa Lehisa, una de les beneficiàries dels fons Next Generation

Aquest dimecres, 19 de juliol, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, ha fet una visita institucional a Ripollet. Prieto ha estat rebut a l’Ajuntament per l’alcalde, Luis Tirado, qui estava acompanyat dels tinents d’alcaldia Eva Herrera, Sonia Martín, Manel Martínez i Roger Bayó. Després de signar en el llibre d'honor de l'Ajuntament, s'ha mantingut una reunió de treball. 

En aquest trobada, l’alcalde ha demanat informació al delegat del govern sobre dues qüestions vinculades a inversions estatals a Ripollet. La primera, sobre el retard en l’obertura de l’Unitat de documentació d’espanyols i estrangers (UDEYE), situada a la Comissaria de la Policia Nacional del carrer de Tamarit. Tirado ha recordat al delegat que “es tracta d’un servei imprescindible per a la ciutadania de Ripollet que ara es veu obligada a desplaçar-se a altres poblacions per a fer gestions senzilles, com ara renovar el seu DNI”. En aquest cas, el delegat ha explicat que es tractava d’un problema amb la potència contractada en el subministrament de l’energia elèctrica d’aquesta oficina. Segons ha afirmat, aquest problema ja està en vies de solució i, en un espai molt breu de temps, Ripollet tornarà a disposar d’aquest servei.

L’alcalde també ha insistit al delegat en la necessitat de què Ripollet disposi de connexió ferroviària amb la resta de municipis, tant de l’àrea metropolitana com del nostre entorn vallesà. Per això, ha proposat la construcció d’una estació de tren, situada a Pinetons, dins la línia R8, que passa pel límit del nostre municipi amb Barberà del Vallès. Segons Tirado “es tractaria d’un projecte que no necessitaria cap mena de modificació del traçat de les línies ferroviàries i permetria que Ripollet deixés de ser l’única població de gairebé 40.000 habitants que no disposa de servei de tren”. En aquest tema, Prieto ha explicat que es tracta d’una proposta que podria entrar en les possibilitats que obre el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, tor recordant que, en tot cas, podria tractar-se d’un procés llarg fins a poder dur a terme aquesta obra.

230720-ripollet-visita-delegat-govern.jpeg

Per últim, l’alcalde i el delegat, acompanyats dels membres del govern municipal, han visitat l’empresa ripolletenca Lehisa, fundada l'any 1983, especialitzada en la fabricació de peces tornejades de precisió en aliatges de llautó en sèries petites i grans. Lehisa ha rebut dues subvencions dels fons Next Generation per a finançar la compra de dues noves màquines i està adherida al projecte TTT (Treball, Talent i Tecnologia) de la Diputació de Barcelona. A més, destaca com a empresa referent en temes d’igualtat, conciliació i reducció de la bretxa salarial.

Redacció - NdP