Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Preocupació municipal per la situació viscuda les nits de Festa Major

El govern municipal veu amb preocupació la situació viscuda en finalitzar les activitats de Festa Major de Ripollet i tancar el recinte firal, que considera que s'ha d'abordar com a una nova realitat gestionada amb una visió comunitària, apostant per un treball preventiu i plantejant alternatives d’oci, especialment necessàries en l'etapa social actual.

Focus al parc dels Pinetons

Tot i desenvolupar-se amb normalitat i sense incidents, tant pel que fa a les activitats com al recinte firal, durant les nits de la Festa Major es van viure concentracions de fins a aproximadament 3.000 persones a la zona del parc dels Pinetons, que han generat brutícia i alguns incidents. Segons dades de la Policia Local i Mossos d'Esquadra, durant els quatre dies de Festa Major es van gestionar 8 denúncies per robatoris amb intimidació; 8 furts i 4 lesions, aquestes darreres concentrades a la zona de l'Skate Park de Pinetons. Es tracta d'un ferit per arma blanca, un altre per una ampolla de vidre i dos per baralla, que es van denunciar mútuament. Quant als robatoris, Policia Local va realitzar dues detencions i els Mossos continuen les investigacions, així com en el cas del ferit per arma blanca, on es treballa per identificar a l'autor.

Tot i ser un fet preocupant, el nombre d'incidents i denúncies d'aquesta Festa Major no és gaire diferent d'edicions anteriors, encara que sí que ha estat diferent la concentració de tantes persones en un mateix espai. Cal tenir en compte que habitualment les activitats de la Festa Major, gran pol d'atracció de persones d'altres poblacions, finalitzen passades les quatre de la matinada i durant les nits es registren incidents a diferents punts de la població, així com al recinte firal. Enguany, en acabar totes les activitats a les 00.30 h i en un context de tancament de l'oci nocturn, però sense toc de queda, tota l'activitat es va concentrar al parc dels Pinetons que, habitualment, ja és un punt de trobada de persones joves durant el cap de setmana.

Mal generalitzat

Són molts els municipis catalans que estan vivint aquests dies situacions similars durant les seves festes majors. Amb aquesta previsió, l'Ajuntament de Ripollet va decidir treballar d'una forma preventiva i no reactiva, intensificant la presència tant de Policia Local com de Mossos d'Esquadra a la zona del parc durant cada dia de Festa Major i amb un servei d'atenció i informació per part de tres agents cívics. També es va instal·lar el punt lila i LGTBI davant el brollador, es van encendre les grans lluminàries del parc i es va mantenir una ambulància d'1 a 6 de la matinada a la mateixa zona.

En paraules de l'alcalde de Ripollet, Jose M. Osuna, "aquests dies hem visualitzat el que ve passant i seguirà passant en un context tan complicat com l'actual, però d'una forma més accentuada per la Festa Major i que, a més, ha transcendit a través de les xarxes socials". Osuna ha explicat que mantindran l'atenció davant aquesta realitat i continuaran treballant de forma transversal per prevenir situacions com les viscudes, amb una visió comunitària i intentant de donar sortides i alternatives al col·lectiu de la gent jove.

L'alcalde ha denunciat la brutícia que es va deixar al parc i que ha tingut un cost de 2.000 € en un servei de neteja extraordinari. Tot i això, agraeix la implicació de molts joves que es van organitzar a través de les xarxes socials per tal de recollir part de les bosses i ampolles llençades a terra.