Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal presenta un Pla de reconversió per a les empreses automobilístiques

L'acte de presentació del pla va comptar amb la presència de la regidora d'Ocupació, Empresa i Comerç de l'Ajuntament de Ripollet, Txell Caler, el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, i altres representants polítics, econòmics i socials.

El Grup Impulsor del Pacte per la Reindustrialització, a Barberà del Vallès. Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental..
El Grup Impulsor del Pacte per la Reindustrialització, a Barberà del Vallès. Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va presentar la setmana passada un nou Pla per a la reconversió del sector de fabricació d’automòbils, en el marc del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental. En la presentació d'aquest pacte hi va ser present la regidora ripolletenca d'Ocupació, Empresa i Comerç, Txell Caler; el president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez; representants de municipis de la comarca, com ara Cerdanyola, Rubí, Sabadell, Sant Cugat o Terrassa entre altres; de les organitzacions sindicals (CCOO i UGT); d'organitzacions empresarials (CECOT, CIESC i PIMEC); de les cambres de comerç de Sabadell i Terrassa, i de les universitats UAB, UPC i ESDI.

Aquest Pla de reconversió del sector automobilístic comptarà amb un fons econòmic de gairebé 250.000 euros, aportats per la Diputació de Barcelona. Entre les diverses actuacions previstes pel Pla està la connexió d’empreses del sector per permetre sinèrgies de col·laboració, l'impuls d'start-ups d’innovació, i la formació específica de joves estudiants en el sector de l'automòbil.

 

Més de 8.500 llocs de treball directes

Actualment, al Vallès Occidental hi ha més de 50 grans empreses del sector, o que hi tenen un vincle, que donen feina directa a més de 8.500 persones. Durant els darrers anys, però, s’ha produït un retrocés de les vendes, fet que ha afectat de forma decisiva a les plantilles de treballadors i treballadores. Les accions previstes en aquest Pla volen donar resposta a aquestes necessitats, buscar estratègies per a la seva reconversió i, d'aquesta manera, pal·liar els efectes negatius sobre l'ocupació i la producció.