Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal aprova un pressupost que prioritza l'atenció a les persones i la transició energètica

El Ple del Consell Comarcal va aprovar dijous passat, 17 de novembre, un pressupost de 39.178.955,80 euros per al 2023 que potencia les polítiques d'Inclusió i cohesió social. El Consell Comarcal continua apostant per la transició energètica amb noves actuacions en aquest àmbit.

El Consell Comarcal del Vallès Occidental va aprovar dijous passat, 17 de novembre, el pressupost per al proper any, que és de 39.178.955,80 euros. La xifra del pressupost per al 2023 suposa un augment respecte de l'inicial de 2022, en un 20,17%. El de 2022 era de 32.603.496,87€. Els darrers 8 anys, s'ha produït un important augment del pressupost de l'ens supramunicipal, passant dels 18 als 39 milions d'euros de 2015 a 2023, el que representa un increment de més del 115%. 

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, ha destacat que es tracta d'un pressupost "que neix en un escenari marcat per la crisi energètica i l'increment de preus de l'energia i de la cistella de la compra, marcat pels efectes del canvi climàtic". En aquest context, el pressupost vol "donar resposta a diferents prioritats que incideixen en col·lectius i en models de gestió".

Deu prioritats

  • Accions per als col·lectius d'infants, joves i gent gran
  • La innovació i digitalització en la prestació de serveis
  • L'abordatge de la salut mental
  • La Transició energètica a la indústria i la llar
  • La circularitat
  • Les accions de dinamització a indústria i comerç
  • La millora dels equipaments comarcals
  • El treball per aconseguir fons europeus
  • La integritat, la transparència o la responsabilitat social corporativa
  • L'aposta per l'estabilització laboral en aquesta institució.
  • Inclusió i cohesió social

Mesures en l'àmbit familiar i social

Entre les diferents mesures per a les famílies, destaca l'increment de 4'8 milions d'euros per a ajuts de menjador, i de 264.199,75 euros, per al programa "Temps per cures", per fomentar la conciliació familiar. Es manté també el compromís per al finançament del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i l'atenció al col·lectiu LGTBI+, així com amb l'atenció a les dones en situació de violència masclista. Es reforcen també projectes d'igualtat de gènere en l'ocupació, com el nou projecte Innovadors per impulsar la presència de la dona en la indústria agroalimentària (94.346,69 euros) o el projecte dones rurals que atén a dones de petits municipis, amb finançament dels Next Generation (19.436,62 euros).

Transició ecològica

La transició energètica a la llar i a la indústria serà un dels temes clau pels pròxims mesos. Es farà un treball transversal des de les diferents àrees del Consell amb l'objectiu de fer costat a empreses i famílies en aquest canvi de model energètic i per impulsar projectes d'energies renovables i d'eficiència energètica. El propòsit és accelerar la transició energètica i el foment de les renovables, teixint complicitat amb els agents del territori i fent possible que la ciutadania i les empreses tinguin accés als fons europeus a través del suport, l'assessorament i l'acompanyament.

Reactivació econòmica

En l'àmbit industrial es preveu continuar treballant en el foment de l'economia circular i en l'acompanyament a les empreses, així com en accions de dinamització per al comerç local.

NdP