Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El congrés de l'Asociación Camino Ancestral abordarà la literatura medieval i els diferents "caminos"

L'Associació Camino Ancestral de Santiago ja ha presentat les activitats que organitzarà a principis del pròxim mes de juny al Teatre Auditori. Es tracta de les 1es Jornades de Literatura Medieval Ripollet 2022 i el congrés Caminos del Saber, que es podran seguir de forma presencial i telemàtica. La presentació, celebrada el divendres, 21 de gener, al Centre Cultural, va anar a càrrec del president de l'entitat, Santiago Guerrero, acompanyat per l'alcalde de Ripollet, José María Osuna.

Presentació de les jornades de l'Asociación Camino Ancestral de Santiago.
Presentació de les jornades de l'Asociación Camino Ancestral de Santiago

Les 1es Jornades de Literatura Medieval Ripollet 2022 tindran lloc els dies 2 i 3 de juny i tractaran sobre el Cid, els Cartularis Medievals i els Palíndroms a les sagues vikingues. Entre els conferenciants n'hi haurà tres de Ripollet: Carme Fonollet, Josefet Fuentes i Alejando Ponce. Quant al congrés pròpiament sobre el Camino, "Encrucijada de Caminos del Saber", serà el 4 i 5 de juny i confrontarà els diferents "caminos": de Cruz de Caravaca fins a Guadalupe, el del Sant Grial, les Rutes del Sefarad, de la Meca a Medina, al Camó Lebaniego, etc.

 

S'exposarà una còpia del "Sant Grial" de la Catedral de València

En la seva intervenció, l'alcalde va destacar la importància de la participació de les entitats de Ripollet i l'oportunitat per promocionar la ciutat, les seves tradicions i patrimoni. També es trobava entre el públic el Director de la Oficina del Peregrino del Camino Ignaciano, Josep Lluis Iriberri, qui va felicitar la iniciativa. En la mateixa línia, també van intervenir a través de vídeo representants culturals i turístics de diferents ciutats i "caminos" i la presidenta de l'Asociación Cultural El Camino del Santo Grial, Ana Mafé, qui va anunciar que portarà al congrés de Ripollet la còpia museística del Calze de la Catedral de València. Es tracta d'una copa de pedra, relíquia mil·lenària documentada l'any 713 als Pirineus. Venerada com a Sant Grial original, va ser custodiada per diferents reis d'Aragó i finalment va ser dipositada a la catedral valenciana l'any 1437.
L'acte va finalitzar amb la intervenció de Xavi García, membre de la Junta de l'associació, que va recalcar l'esforç que significa muntar les activitats i la reivindicació del Camino Ancestral, que aniria del Monestir de Sant Pere de Rodes (Girona) fins a Estella (Navarra).


Més info i inscripcions: https://caminoancestraldesantiago.es/