Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El CIP Molí d'en Rata estrena les activitats de cap de setmana amb motiu del Dia Internacional dels Museus

La Nit dels Museus de dissabte i els actes del Dia Internacional dels Museus de diumenge al matí donen el tret de sortida de la programació estable d'activitats del Centre d'Interpretació del Patrimoni.

El CIP Molí d'en Rata viurà aquest dissabte i diumenge, 14 i 15 de maig, un cap de setmana ple d'activitats amb motiu del Dia Internacional dels Museus. Amb motiu d'aquesta cita, el Centre d'Interpretació del Patrimoni estrenarà la seva programació estable d'activitats amb la qual obrirà les seves portes cada cap de setmana a partir d'ara. Es tracta d'un pas més en la seva projecció cap a la ciutadania en els seus 15 anys de trajectòria. "Un museu ha de ser un espai obert, proper a la ciutadania, per això és necessari enfortir la difusió i la didàctica del CIP per obrir l'equipament al carrer i convertir-lo en el nucli del coneixement i difusió del patrimoni i la memòria de Ripollet", ha assenyalat el regidor de Patrimoni, Sergio Linares.

Així doncs, a partir d'ara, el CIP Molí d'en Rata oferirà jornades de portes obertes tots els dissabtes, tant al matí com a la tarda, i els diumenges al matí, perquè tothom s'hi pugui apropar i visitar les seves exposicions. A més, s'oferiran periòdicament visites guiades al Molí d'en Rata, a l'exposició temporal vigent i itineraris històrics per diferents espais de la ciutat. Les activitats familiars es realitzaran amb el Juga amb la història, que es durà a terme un dissabte a la tarda al mes. Per a la tècnica del CIP, Elena Vilalta, aquest procés d'obertura és "una evolució natural dins dels 15 anys d'història del centre, com ho demostra el fet que vam començar sense cap peça, i ja en tenim més de 2.000 i comencem a tenir una limitació d'espai; ara és el moment de donar-li més força i de posar en valor el patrimoni local, posant-lo a l'abast de la ciutadania i en l'entorn més proper".

entrevista ripollet radio.jpg

El regidor de Patrimoni, Sergio Linares, i la tècnica del CIP, Elena Vilalta, en l'entrevista a l'Info Setmanal de Ripollet Ràdio d'aquest dijous, 12 de maig.

Una mostra més d'aquests passos per acostar el CIP a la ciutadania és el treball que s'està duent a terme i que s'intensificarà amb les escoles, "perquè els infants són els ciutadans del futur i volem que respectin i tinguin estima pel patrimoni i la història de Ripollet". També s'està treballant conjuntament amb l'Arxiu Municipal per salvaguardar la documentació històrica de la ciutat. Per altra banda, s'han redefinit els itineraris previstos en el futur en comparació als que s'han fet fins ara, ja que "la recerca dels investigadors de Ripollet ens permet conèixer millor la història de Ripollet i trobar noves dades i espais per compartir amb la ciutadania", tal com explica Vilalta.

Dia Internacional dels Museus

Amb aquest horitzó de futur, el CIP Molí d'en Rata acollirà aquest cap de setmana del 14 i 15 de maig la festa grossa dels museus, el Dia Internacional dels Museus. Per això, s'han organitzat tot d'activitats per a tota la família. Les activitats començaran dissabte a la tarda amb la Nit dels Museus. Hi haurà portes obertes al CIP de 17 h fins a mitjanit. A les 17 h, es realitzarà l'itinerari "Nucli antic. Origen de la vila", que té places limitades i, per tant, es recomana reservar plaça al mail molidenrata@ripollet.cat o al telèfon 935 946 057. A les 21 h, arribarà la sessió especial de les Nits de Música que es realitza des de fa anys. En aquesta ocasió, estarà dedicada a les bandes de música i, molt especialment a la banda de la Creu Roja. Comptarà amb la col·laboració de la banda de música de la Societat Coral "El Vallès".

Diumenge al matí, el CIP tornarà a obrir les portes de 10 a 14 hores. Hi haurà un taller de primers auxilis per a infants a càrrec de Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, de 10 a 13 h. Una visita guiada a l'antic molí fariner (11 h) i a l'exposició "Creu Roja. 100 anys al teu costat" (12 h) acabaran de completar un cap de setmana farcit d'activitats, història i memòria al CIP Molí d'en Rata. Per a totes aquestes activitats es recomana inscripció prèvia al mail o al telèfon del centre.

Podeu recuperar l'entrevista completa al regidor de Patrimoni, Sergio Linares, i a la tècnica del CIP, Elena Vilalta, en aquest enllaç.

JS

DIM2022_3.png

DIM2022_4.png

DIM2022_5.png

DIM2022_6.png