Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Centre Cultural s'omple per donar suport a la "Revista de Ripollet"

Prop d'una vuitantena de persones es van aplegar dimecres passat, 16 de novembre, en la trobada organitzada per la publicació local, per conèixer la seva delicada situació econòmica i ajudar a trobar maneres per aconseguir la viabilitat del projecte.

La Sala d'Actes del Centre Cultural es va omplir de gom a gom dimecres, 16 de novembre, al vespre, amb quasi una vuitantena de persones que van respondre a la crida de la "Revista de Ripollet" i volien conèixer de primera mà la situació econòmica per la qual passa la publicació, que podria tancar el pròxim mes de gener. La trobada es va plantejar com a una assemblea oberta a la ciutadania, entitats i comerciants de Ripollet, per repensar el projecte que tira endavant l'entitat sense ànim de lucre l'Associació Ràdio Ripollet, recollir idees entre els assistents i, d'aquesta manera, buscar sortides per a la seva viabilitat econòmica.

Durant la trobada, el president de l'entitat, Jaume Sariol, va recordar la trajectòria de l'entitat durant els seus 40 anys d'història, i de la Revista, que l'any 1999 -fa quasi 25 anys- va passar de ser mensual a setmanal. "Durant els primers anys, el projecte va funcionar i pràcticament el 75 o 80% dels ingressos provenien de la publicitat dels comerços locals, però des de la crisi econòmica del 2008 aquesta situació ha canviat, amb una davallada d'ingressos molt important", explicava Sariol.

El director de la "Revista de Ripollet", David Rúa, va reivindicar la publicació en paper, malgrat l'increment de costos dels darrers anys, ja que "permet arribar a la majoria dels veïns i veïnes de Ripollet, és una finestra pels comerços i entitats que poden publicitar-se i explicar les activitats que duen a terme, i també és una oferta diversa de l'actualitat i la informació de la ciutat, amb rigorositat periodística, contrastant les diverses fonts i tractant temes que no es troben tan fàcilment a les xarxes socials o per Internet".

A la trobada també hi va assistir la primera directora de la Revista, quan aquesta va passar a ser setmanal, Vanessa Raja, que va insistir en la "importància de mantenir les publicacions de proximitat, perquè és la que ens parla del que passa a casa nostra, al nostre entorn, i la Revista és, a més, un exemple de defensa de la pluralitat i del dret a la informació i a la lliberta d'expressió".

ripollet-soc-revista-ripollet-campanya-salvem-171122-9.JPG

Compromís dels assistents

A la trobada de dimecres, organitzada per la "Revista de Ripollet", la gran majoria dels presents es van mostrar compromesos a aportar el seu gra de sorra per mantenir viva la publicació. Es van aportar diverses idees per revertir la crisi econòmica de la Revista i l'Associació Ràdio Ripollet, com ara incrementar la quota dels socis, renovar la seva junta i organitzar més activitats de cara a la ciutadania. També es va plantejar un increment de subscriptors, i molts dels presents van assenyalar el seu compromís a engrescar altres persones del seu entorn a subscriure's. Podeu fer-vos subscriptors en aquest enllaç.

Així mateix, el col·lectiu d'entitats Populus Labora es va oferir a reunir-se com més aviat millor amb la junta de l'Associació per trobar maneres de col·laborar i sortir d'aquesta situació de crisi de la Revista. Recordem que un dels objectius principals de Populus Labora és el foment de l'associacionisme i la col·laboració entre les entitats per enfortir-les. Tant Jaume Sariol com David Rúa van anar apuntant totes les idees amb el compromís de meditar-les i trobar la manera d'implementar-les. Així mateix, després de la reunió, moltes persones se'ls van acostar per mostrar el seu suport. Sariol i Rúa van assegurar a l'Info Setmanal de Ripollet Ràdio sentir-se satisfets per l'assistència a l'acte de dimecres i que es treballarà amb totes les propostes recollides per trobar una sortida a la situació econòmica de l'entitat i la Revista.

Trobada amb la Generalitat

Entre els molts contactes que ha dut a terme en els darrers dies l'Associació Ràdio Ripollet, en destaca una que va tenir lloc dimarts passat. A petició de l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, el director general de Mitjans de Comunicació, Jordi del Río, va rebre els representants de la "Revista de Ripollet". Del Río va conèixer, de primera mà, la delicada situació econòmica que travessa la publicació local. La trobada tenia l'objectiu d'estudiar possibles línies de suport per part de la Generalitat de Catalunya. Malgrat les bones sensacions de la trobada, des de l'Associació Ràdio Ripollet es recorda que aquestes ajudes econòmiques no arribarien fins d'aquí a bastants mesos, possiblement de cara a la tardor del 2023.

trobada amb generalitat.jpg

Trobada de Jaume Sariol, de la "Revista de Ripollet", i l'alcalde José M. Osuna amb el director general de Mitjans de Comunicació, Jordi del Río.

Podeu veure l'entrevista a Jaume Sariol i David Rúa a l'Info Setmanal de Ripollet Ràdio en aquest enllaç.

JS