Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Celler Cooperatiu fa donació dels seus arxius a l'Ajuntament de Ripollet

La documentació, que data des de 1920, ha passat a enriquir el fons documental del patrimoni local i es podrà consultar a l'Arxiu Municipal. L'entitat també ha fet una donació econòmica al consistori de més de 17.000 euros.

El Celler Cooperatiu va fer efectiva, el passat divendres, 29 d'abril, la donació de tots els seus arxius i documentació a l'Ajuntament de Ripollet. L'acte va comptar amb la presència de Josep Llargués i Jaume Sariol, en nom del Celler, i del regidor de Patrimoni, Sergio Linares, i el tècnic de l'Arxiu Municipal, Casto Sorlí, en nom de l'Ajuntament. La documentació entregada ha estat generada pel Celler Cooperatiu SCCL, anteriorment denominat Sindicat Agrícola de Ripollet, durant els seus més de 100 anys d'història. L'entitat també ha fet una donació econòmica a l'Ajuntament, que destinarà a fomentar el cooperativisme a Ripollet.

El fons documental del Celler abasta des de 1920 fins a l'actualitat i suposa un volum de 12 capses normalitzades. Es poden trobar documents com l'acta de constitució, els llibres d'actes, els llibres de registre d'entrada de vi o els llibres de collita, entre d'altres. Aquesta informació servirà per aprofundir en l'estudi del món agrícola i cooperatiu de Ripollet al llarg del segle XX i inicis del segle XXI, i especialment en el del cultiu i la producció de raïm i vi a la localitat. Aquesta documentació serà tractada i posada a disposició de la ciutadania per a la seva consulta a l'Arxiu municipal.

ripollet-soc-celler-cooperatiu-donacio-arxiu-290422-02.jpeg

El fons documental del Celler es remunta al 1920.

D'altra banda, el Ple d'abril celebrat el passat dijous 28 va aprovar per unanimitat una donació econòmica per part de l'entitat Celler Cooperatiu de més de 17.000 euros, repartida en dues partides, derivades de la seva liquidació. Es tracta de 616,28 € del Fons d'Educació i Promoció de Cooperatives, i del líquid sobrant, que ascendeix a 16.798,24 €. L'Ajuntament destinarà aquests diners a promocionar i fomentar el cooperativisme a la ciutat.

L'edifici del Celler Cooperatiu, ubicat al barri de Pont Vell, va ser comprat el passat mes de desembre per l'Ajuntament, per un import de 99.341 euros, després d'anys de converses amb la comissió liquidadora de la Cooperativa, amb l'objectiu de comptar amb un nou equipament pel barri.

NdP