Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Casal de Joves celebra el seu 25è aniversari

Els dies 11 i 12 de novembre el Casal de Joves celebrarà un quart de segle amb dues jornades d'activitats. El primer dia estarà dedicat al jovent que habitualment utilitza l'equipament i les persones joves usuàries del Kftí, i l'endemà s'organitzarà una jornada d'activitats adreçada a tot el jovent de Ripollet.

El regidor de Joventut, Pablo López (dreta) i el tècnic de Joventut, José M. Sebastián (esquerra)..
El regidor de Joventut, Pablo López (dreta) i el tècnic de Joventut, José M. Sebastián (esquerra).

El Casal de Joves de Ripollet compleix 25 anys des de la remodelació que va convertir l'edifici de Cal Teixell en l'actual Casal, a més d'acollir les dependències de l'emissora municipal Ripollet Ràdio. 25 anys on l'evolució del Casal "ha anat acompanyada d'un gir educatiu i d'acompanyament al jovent des del plantejament inicial del servei, més enfocat cap a la Informació Juvenil", com va explicar el regidor de Joventut, Pablo López, en roda de premsa el passat dimecres, 26 d'octubre. A l'acte es van explicar les activitats organitzades per celebrar aquest quart de segle, que es concentraran els dies 11 i 12 de novembre, tant a l'interior com a l'exterior del Casal de Joves.

Espai de referència per al jovent

Amb motiu del seu 25è aniversari, l'Ajuntament de Ripollet vol que el Casal de Joves esdevingui, encara més, l'espai de referència del jovent de Ripollet. L'equipament es va reformar fa uns mesos, per augmentar els espais dedicats al jovent i, a més de crear un espai diàfan, es va optar per reforçar el paper de les persones joves a l'espai, donant-les tot el protagonisme dins del casal. A més, aquesta reforma va permetre ampliar la seva oferta d'activitats i de serveis. Com va anunciar el regidor de Joventut, donat l'augment del nombre de persones joves que utilitzen aquest espai, pròximament "s'incorporarà una segona persona per dinamitzar l'espai, per tal de donar un millor servei a les persones joves de Ripollet i millorar la comunicació amb elles". A més, el Casal de Joves també es planteja ampliar els seus horaris, obrint els divendres fins a les 22 h i els dissabtes a la tarda, en setmanes alternes.

L'any 2005 es va crear el servei Kftí, un espai educatiu no formal per a joves de 12 a 17 anys i que promou la socialització activa i positiva de les persones joves. A més d'aquest servei, que encara s'ofereix, el Casal també realitza activitats dins de l'espai Kftó, ubicat a la planta baixa de l'edifici, que presenta una programació de tallers i assessoraments gratuïts per a joves a partir de 12 anys. Aquesta programació canvia mensualment, per tal d'oferir una oferta variada i igualitària. Entre les activitats que es fan de forma periòdica, hi ha tallers de cuina, il·lustració, espai artístic, escacs, hip-hop, mural o tenis taula, amb participació mitjana d'entre 7 i 10 joves per activitat. Pel que fa a les activitats puntuals, aquest curs s'ha organitzat, entre d'altres, una assemblea feminista (15 participants); un taller per fer roses de llaminadures (40 participants) i un taller de cuina per Sant Jordi (10 participants); dues sortides a la piscina a l'agost, amb 10 participants; un taller de batuts (10 participants), i un torneig de futbol mixt, el passat 13 d'octubre, amb 79 joves participants.

El Casal també ofereix al jovent un espai d'estudi, que es pot utilitzar de manera lliure diàriament i amb suport educatiu els dijous en horari del servei. També acull el punt lila jove, destinat a lluitar contra la violència masclista i homofòbica entre les persones joves.

És, a més, punt de reunió de joves de serveis comunitaris, com la Xarxa Lila o el Grup de suport de l'Hospital Parc Taulí per a Joves. El Casal de Joves també ha estat i continua sent la seu de diverses entitats juvenils locals, que tenen al Casal el seu espai de trobada i de creació dels seus projectes.

Programa del 25 aniversari

Per celebrar els seus 25 anys, l'Ajuntament ha organitzat, aquest divendres 11 de novembre, una activitat interna amb els joves de Kftí i persones usuàries del Casal de Joves, amb activitats de tenis taula, futbolí, una mostra del taller de PD's que han realitzat el mes d'octubre i un berenar de germanor. Dissabte, 12 de novembre, tindrà lloc la festa oberta a totes les persones joves del municipi, que comptarà amb les següents activitats:

- S'HA POSPOSAT EL TALLER DE VÍDEOPODCAST. Quan es coneguin les noves dates es faran saber.

- A partir de les 17.30 h, al Casal de Joves. Realització d'un nou grafit a l'interior del Casal. El disseny s'ha fet amb els i les joves usuàries del Casal de Joves.

- A les 17.30 h, a la rambla de Sant Jordi, davant del Casal de Joves. Actuació dels Diables de Ripollet i Rhythm'n'Moyo.

- De 17.30 a 20.30 h, a la rambla de Sant Jordi. Activitat skate/scooter per a joves.

- De 18.30 a 23 h, al pati del Casal de Joves. Concerts:

  • Roof Bandits.
  • Uncommon.
  • PD

Per acabar, el regidor de Joventut, Pablo López, va aprofitar per convidar a totes les persones joves de Ripollet a apropar-se al Casal i a conèixer-lo, així com a assistir i participar en els actes de celebració.

NdP