Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Casal d'Avis, a ple rendiment

Amb l'obertura del servei de bar aquest divendres, 27 de gener, a partir de les 17 h, el Casal d'Avis torna a funcionar a ple rendiment.

Després de gairebé tres anys des de la pandèmia, el Casal d'Avis i els seus usuaris ja poden dir que, a poc a poc, torna tot a la normalitat. Aquest divendres, 27 de gener, es dona un pas més en aquesta normalització, ja que el servei de bar torna a obrir les seves portes, un dels pocs serveis del centre encara tancats des de la COVID-19. Serà a partir de les 17 h.

Aquest anunci suposa que el Casal d'Avis ja funciona a ple rendiment, i és que totes les persones que hi estiguin interessades poden trucar al telèfon de la gent gran 687 953 480 per demanar informació o inscriure's als diferents tallers i activitats que organitza el Casal.

Els tallers que s'hi ofereixen actualment són:

Ús bàsic d'ordinador

Nocions bàsiques com la gestió de l'escriptori, arxius i carpetes, la importància d'un ús segur i útil d'internet, i un petit tast del processador de text.

Tots els dimecres, de 17.30 a 19 h.

5 sessions d'1,5 hores (1 grup/setmana)

Inscripcions: A partir de dilluns 30 de gener, de 9.30 a 14 h, al telèfon de la Gent Gran: 687 953 480

Ús bàsic del mòbil

Nocions per a utilitzar una eina bàsica per comunicar-se avui dia. Les sessions s'enfocaran en l'ús de whatsapp, pràctica de l'escriptura, ús segur d'Internet i l'aprofitament de la càmera.

Grup 1: dimecres, de 9.30 -11 h

Grup 2: dimecres, d'11.30 -13 h

6 sessions d'1,5 hores (2 grups/setmana)

Inscripcions: A partir de dilluns 30 de gener, de 9.30 a 14 h, al telèfon de la Gent Gran: 687 953 480

Suport puntual del mòbil

Suport individual ideat per resoldre els dubtes concrets del mòbil: missatges imprevistos, alertes, configuració especifica...

L'objectiu és explicar el que el mòbil ens demana i que no entenem, crear seguretat a la persona i ensenyar-li perquè ho pugui fer de forma autònoma.

Tots els divendres de 10 a 11h

Fotografiem Ripollet

Excursions per Ripollet, on practicarem l'ús de la càmera del mòbil. Les dates es formalitzaran segons el grup que es creï.

A més, des del passat 16 de gener, hi ha 7 grups treballant en els tallers de memòria que, per ara, estan complets.

Coral, teatre, sevillanes, poesia i moltes altres activitats

A banda d'aquests tallers, l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Ripollet compta amb la seva oferta pròpia de cursos, tallers i activitats, com són la coral, el grup de teatre, sevillanes, poesia, balls de saló, la cobla, les modistillas i ball tots els diumenges, excepte festius, ponts i agost, de 18 a 20 h (a l'estiu, de 18.30 a 20.30 h).

A aquesta programació s'ha sumat enguany el Projecte Kúra, organitzat per la comunalitat Populus Labora. Es tracta d'una proposta de respir i suport mutu en la cura de persones en situació d'alta dependència i es duu a terme tres dies a la setmana al Casal d'Avis. El projecte, liderat per la Gresca i ACFA, va dirigit a persones amb deteriorament cognitiu i als seus cuidadors. Les persones interessades poden dirigir-se al 600 27 63 50 o al correu electrònic projectekura@acfacv.com.

Redacció ripollet.cat - NdP