Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Casal d’Avis ofereix un extens programa d’activitats durant tot el mes de juliol

Es tracta de tallers artístics, de dansateràpia i jocs de taula, totalment gratuïts, organitzats per l’Ajuntament de Ripollet, amb el suport del Club d’Escacs Palau Ausit, i des del projecte Kúra de Populus Labora.

Activitat de dansateràpia.
Activitat de dansateràpia

Durant tot el mes de juliol, el Casal d’Avis acull gairebé cada tarda, de dilluns a divendres, tallers i activitats dirigides a persones grans, amb l’objectiu de dinamitzar aquest equipament durant l’estiu. D’una banda, des de l’Ajuntament, amb la col·laboració del Club d'Escacs Palau Ausit, s’han programat diferents activitats, tallers i jocs, així com una sessió de cinema. D’altra banda, des del projecte Kúra s’està duent a terme, del 4 al 27 de juliol, un casal d’estiu, dirigit a persones majors de 65 anys i, en especial, persones en situació de dependència i persones cuidadores no professionals.

 

aquarella2.jpg 

 

Dansa, jocs, art i cinema

Algunes de les activitats organitzades des de la regidoria de Gent Gran, com ara la segona sessió de dansateràpia, programada per al 26 de juliol, ja han exhaurit les places. Però poden escollir altres activitats, com ara el taller d’aquarel·la del 27 de juliol, a les 11 h. També es fan jocs de taula, el dilluns a la tarda, que ajuden a exercitar la ment i l’habilitat, mentre passen una bona estona. I tots els dimecres, de 17 a 19 h, el Club d’Escacs Palau Ausit convida a aprendre a jugar a escacs i iniciar-se de la mà d’aquesta entitat local. Aquesta activitat requereix inscripció prèvia al 687 953 480 o a pensemengran@ripollet.cat. A més, el passat divendres es va fer una sessió de cinema a la fresca, amb la projecció de la comèdia Un golpe con estilo

escacs2.jpg

 

Activitats d’estiu de Kúra

Els dimarts i dijous, de 17 a 19 h, fins al 27 de juliol, el Casal d'Avis també acull un casal d’estiu de la mà del Projecte Kura, amb activitats diverses com musicoteràpia, sortides, hort, bingo i tallers. Es tracta d’activitats gratuïtes dirigides, inicialment, a persones amb dependència majors de 60 anys i cuidadores no professionals, que s’ha acabat obrint a totes les persones majors de 65 anys que hi vulguin participar. Cal inscripció prèvia al 600 276 350 o a projectekura@acfacv.com.

 

Refugi climàtic

Tot i que el programa d’activitats es desenvolupa durant el mes de juliol, enguany, el Casal d’Avis s’utilitza com a refugi climàtic a l’estiu i no tancarà a l’agost, excepte el dia 15, i tampoc tancarà a migdia. Així, fins al 5 d’agost, obre de diumenge a divendres, de 9 a 20 h, i els dissabtes d'11 a 20 h. Del 6 al 20 d’agost (ambdós inclosos), restarà obert cada dia, d'11 a 20 h, excepte el 15 d’agost, que restarà tancat. I a partir del 21 d’agost, tornarà a obrir de diumenge a divendres, de 9 a 20 h, i els dissabtes d'11 a 20 h.

Com a refugis climàtics també s’inclou el Casal de Joves, donat que són espais municipals i públics que poden proporcionar confort tèrmic en episodis de temperatures extremes. S’inclouen també els parcs i zones verdes amb ombra, bancs i fonts, així com altres espais amb taules a l’ombra.

Redacció - NdP