Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 23 de juliol torna la Diada LGTBI "L'Orgull de Ripollet!"

L’Orgull de Ripollet! comptarà amb una part més lúdica i una altra més reivindicativa i política, amb una taula rodona sobre com fer front al feixisme, l’homenatge a l’activista Armand de Fluvià i la lectura del manifest de la Diada.

Aquest dissabte, 23 de juliol, Ripollet tornarà a celebrar la seva Diada LGTBI L'Orgull de Ripollet!, amb una jornada lúdica però també molt reivindicativa, en favor de la igualtat de drets, per la diversitat sexual i de gènere i contra l’LGTBIfòbia. L’Orgull de Ripollet! compta amb activitats des del passat 28 de juny, Dia Internacional per l’alliberament i l’orgull LGTBI, amb la difusió del manifest signat amb l’Observatori Contra l’Homofòbia i la hissada de la bandera LGTBI. També des de l’1 de juliol i fins al dia 22 s'ha pogut veure al Centre Cultural l’Exposició ‘Drag i art’, amb obres del dissenyador, músic i activista Markie Brown.

Les activitats van començar divendres, 15 de juliol, amb una sessió de cinema en el marc del Festiu! 2022. A l’espai M. Aurèlia Capmany es va projectar la pel·lícula ‘Todos hablan de Jamie’, una  adaptació cinematogràfica del musical sobre Jamie New, un jove de setze anys que somnia amb convertir-se en drag queen. Tot i els prejudicis i l’assetjament escolar, amb el suport de la seva mare i amics, Jamie intenta el seu somni.

El programa de la Diada, 23 de juliol
Dissabte, 23 de juliol, començarà la Diada LGTBI de Ripollet amb un Espai de joc efímer, a càrrec d’Els Solets Minnilandia, on es pretén visibilitzar la diversitat de famílies, entre elles les LGTBI. Tindrà lloc de 10 a 13 h, a l’Espai M. Aurèlia Capmany.

A les 19 h, al mateix espai, es podrà assistir a la taula rodona: “De la Llei de Perillositat Social a la consolidació de l’extrema dreta. Eines per a fer front al feixisme”. Amb la participació de María Dantas, Diputada al Congrés dels Diputats i activista social pels drets humans; Mar Cambrollé, presidenta de la Plataforma Trans Estatal i ATA Sylvia-Rivera, i Eugeni Rodríguez, president de l'Observatori contra l'homofòbia. Moderada pel regidor de Polítiques LGTBI, Fran Sánchez.

A les 20 h, al pati de l’escola Escursell i Bartalot, es farà la lectura del manifest i l’homenatge a Armand de Fluvià, donant pas a la festa de l’Orgull de Ripollet!. La presentarà la drag Ly i comptarà amb les actuacions de Flamenco Queer; espectacle drag, amb Tanina Sativa, Lily Polyester, Mística i Venus Plastik; Super-G; Brünne Romeo; un espectacle piromusical amb les Bruixes de Ripollet; Turista Sueca i les actuacions destacades de Luna Ki i Aníbal Gómez DJ Set.

Aquelles entitats interessades a gestionar la barra de bar de L'Orgull de Ripollet, poden sol·licitar-ho fins al 19 de juliol a la seu electrònica de ripollet.cat

Armand de Fluvià, referent de l’activisme LGTBI
L’homenatjat a la Diada 2022, el destacat activista LGTBI Armand de Fluvià, va ser el gran impulsor del moviment gai a Catalunya i a Espanya, encara en plena dictadura franquista. El 1970 va fundar el Movimiento Español de Liberación Homosexual (MELH). També ha estat fundador i primer secretari del Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) i president de l'Institut Lambda. L'any 2000 va rebre la Creu de Sant Jordi i el 2008 la Medalla d'honor de Barcelona. De Fluvià és una persona força vinculada a Ripollet, ja que va ser el creador de l'escut del municipi i va ser a Ripollet, el 2018, on va rebre el premi 17 de maig, de l'Observatori Contra l'Homofòbia de Catalunya, juntament amb l’Ajuntament de Ripollet.