Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Des d’aquest dilluns 13 de juny ja es poden utilitzar els títols socials metropolitans al transport públic

Es tracta de la Targeta Rosa Metropolitana i el Passi Metropolità d’Acompanyant, que es podran utilitzar des d’aquest dilluns al transport públic de la segona corona metropolitana, entre ells Ripollet.

Des d’aquest dilluns, 13 de juny, l’AMB estendrà l’ús dels títols de tarifació social metropolitana, la Targeta Rosa, la Targeta Rosa reduïda (T4) i el Passi d’Acompanyant, al transport públic dels municipis de la segona corona metropolitana. Les persones usuàries de busos interurbans, FGC i serveis urbans de Ripollet, Cerdanyola, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Torrelles de Llobregat i Corbera de Llobregat, ja podran fer servir els títols socials metropolitans, que faciliten l'accés als serveis de transport metropolitans a les persones grans o amb discapacitat i que disposen de pocs recursos econòmics.

Aquesta millora ha estat possible gràcies al conveni formalitzat entre l'AMB i l'ATM, que permetrà finançar i gestionar aquesta nova mesura, llargament reivindicada per municipis com Ripollet, que porta insistint des del 2015 en la necessitat d’igualar les prestacions i condicions d'ús dels títols socials de transport públic als 36 municipis metropolitans. Els 18 municipis metropolitans que conformen aquesta segona corona de l'AMB són: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Castellbisbal, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Molins de Rei, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, Ripollet, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Torrelles de Llobregat. 

Els títols socials

La Targeta Rosa metropolitana és un títol de transport de tarifació social, personal i intransferible, amb el qual la gent gran i les persones amb discapacitat que disposen de pocs recursos econòmics poden viatjar gratuïtament (T-Rosa metropolitana) o bé amb tarifa reduïda (T-Rosa reduïda, T4) als transports públics que operen a la zona tarifària 1 del sistema tarifari integrat de l'ATM. Per la seva banda, el Passi Metropolità d'Acompanyant afavoreix la mobilitat de les persones amb discapacitat que requereixin viatjar amb un acompanyant, sense que aquest últim hagi de pagar el viatge.

NdP