Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Dedicim es congratula que Ripollet continuï essent àrea protegida de lloguers abusius

Ripollet ha renovat per 5 anys més la seva inclusió en l'àrea d'habitatge tens. Per a Dedicim, "el principal objectiu d'aquesta declaració és poder regular el mercat de lloguer d'habitatges per desinflar els preus abusius que han de pagar les veïnes i veïns de Ripollet".

Gràfic de l'estudi del lloguer 2015-2018 de l'AMB, publicat el setembre de 2020.
Gràfic de l'estudi del lloguer 2015-2018 de l'AMB, publicat el setembre de 2020

Així, Decidim es felicita que això ha estat possible gràcies a la seva tasca a l'Ajuntament de Ripollet i dels seus dos consellers al Consell Metropolità de l'AMB. L'aprovació, realitzada el passat 27 de juliol, beneficiarà a un total de 34 municipis.

Segons el partit del govern municipal , "definint Ripollet com una àrea d'habitatge tens, aconseguim que els contractes de lloguer no puguin ultrapassar el preu de referència per al lloguer d'un habitatge de característiques anàlogues en el mateix entorn urbà ni ultrapassar el lloguer anterior actualitzat d'acord amb l'índex de competitivitat si l'habitatge ha estat arrendat en els darrers 5 anys".

En la nota de premsa, Decidim es mostra conscient "de les dificultats que moltes veïnes i veïns es troben a l'hora de fer front a les despeses derivades del lloguer, que en els últims anys han patit un creixement desproporcionat, per aquest motiu sempre hem treballat per garantir una vida digna als ripolletencs i ripolletenques". I conclou: "Creiem que aquesta renovació per 5 anys més és un pas en la bona direcció per tal de seguir treballant en unes polítiques públiques redistributives que garanteixin que a Ripollet, ningú es quedi enrere".