Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Decidim valora el primer any de govern com a mancat "d'il·lusió ni rumb"

Coincidint amb el primer any de nou govern de PSC-ERC, Decidim ha fet públic el seu balanç, del que considera "un govern que va néixer sense il·lusió, i que s'ha desgastat en temps rècord".

Representants de l'actual grup de Decidim, d'esquerra a dreta, el regidor Aleix Monzó i les regidores Sílvia Soler i Txell Caler.
Representants de l'actual grup de Decidim, d'esquerra a dreta, el regidor Aleix Monzó i les regidores Sílvia Soler i Txell Caler

 Per al grup de l'oposició, no tenen "projecte ni propostes per a Ripollet" i afegeixen que "s'ha perdut la perspectiva de ciutat per al desplegament de nous equipaments i serveis, així com la mirada social i comunitària, de tenir present, en tot moment, a les persones i a les entitats".

En roda de premsa, a càrrec de la portaveu de Decidim, Txell Caler i els regidors Aleix Monzó i Núria Solé, van repassar el darrer any i van lamentar que el govern no n'hagués rendit comptes, "probablement perquè són conscients del pobre bagatge de l'any", segons van afirmar. Van obrir la relació de defectes amb "la famosa pujada de sous" i l'increment de la taxa del poliesportiu, seguida de "l'incompliment sistemàtic de les promeses" sobre la recollida de residus, la reobertura dels bars dels centres cívics i la ronda nord.

IMG_9844.jpg

Representants del grup actual de Decidim, al centre, acompanyats de l'anterior alcalde, José María Osuna i l'ex regidor de Cultura, Oriol Mor

Per contra, van manifestar que "els únics projectes importants que sortiran endavant són els impulsats pel govern de Decidim: la residència, els pisos HPO i la 2a fase de reforma del Poliesportiu". També van criticar que altres "s'han alentit innecessàriament, com el pavelló; han desaparegut (biblioteca central) o se n'han desentès: obres carrer Sant Sebastià o obres de reforma del parc Primer de Maig". En la llarga relació de greuges també van assenyalar "projectes empantanegats" com ara la Casa de les dones i el viver d'empreses.

D'altra banda, Decidim també va centrar el seu discurs en la participació, on va dir que s'ha menystingut a les entitats i s'han aprovat projectes com el del carrer de Balmes "sense informar el veïnat i rebutjant propostes positives de Decidim", a més de "l'escàs traspàs d'informació als grups municipals". Per a Decidim "l'alcalde i el seu equip de govern prioritzen les fotos abans que la feina" i van citar a tall d'exemple la Gala de l'esport o la Nit de tapes.

Segons la nota de premsa de Decidim, la visió sobre la "manca d'il·lusió i de rumb de la ciutat és compartida per una majoria de persones a Ripollet" i asseguren que "no és poca la gent que ens manifesta que troba a faltar el govern de Decidim". I afegeixen que el govern actual "cobrant molt més que el govern de Decidim, fa moltes menys coses que el govern de Decidim". És per tot això que diuen sentir-se "interpel·lats i assumirem la nostra responsabilitat" i anuncien que a partir del setembre iniciaran "campanyes temàtiques i per barris, per tal de donar sortida a totes aquelles necessitats a les quals l'actual govern municipal fa ja més d'un any que no hi dona resposta".