Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Decidim critica la pujada del preu de l'aigua

En roda de premsa, convocada el passat dijous, 8 de febrer, la portaveu de Decidim, Meritxell Caler, juntament amb les regidores Andrea Guijarro, Núria Chaves; i l'extinenta de l'anterior govern, Pilar Castillejo, van retreure que "PSC i ERC s'han plegat a les exigències d'AGBAR en contra dels interessos de les veïnes i els veïns de Ripollet".

D'esquerra a dreta, les regidores de Decidim Andrea Guijarro, Meritxell Caler i Núria Chaves i l'extinenta d'alcaldia de Decidim, Pilar Castillejo.
D'esquerra a dreta, les regidores de Decidim Andrea Guijarro, Meritxell Caler i Núria Chaves i l'extinenta d'alcaldia de Decidim, Pilar Castillejo

En la seva intervenció davant els mitjans, Caler va recordar que "Decidim ja avisava des del novembre que això acabaria passant i l'alcalde ho negava contínuament". Ara, va afegir, "la realitat és que han apujat les taxes en contra dels interessos dels ripolletencs i sense previ avís".

Aquesta pujada de l'aigua es va portar a votació a l'AMB i des del partit de l'oposició critiquen la falta de transparència del govern actual afirmant que "si l'alcalde fa dos mesos tenia la informació sobre la pujada del preu de l'aigua, és preocupant, per la falta de transparència; i si realment no tenia la informació, preocupa encara més, perquè es demostra que l'alcalde no té cap poder d'influència, decisió o capacitat de negociació a l'AMB".

Des del partit de l'oposició van destacar que, durant el seu mandat sempre es va defensar la gestió pública de l'aigua, amb impostos progressius que beneficiaven a qui menys tenia, i que ells haguessin actuat de forma totalment contrària, davant la votació de l'AMB. Precisament amb relació als defensors de la gestió pública de l'aigua, van assenyalar a ERC Ripollet "pel seu trist paper renunciant a la lluita per la gestió pública de l'aigua i participant activament en l'encariment del preu per mantenir els guanys i els privilegis de les grans empreses que controlen el negoci de l'aigua i que no pensen en l'interès general".

Redacció Ripollet.cat / DVT.