Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Decidim realça les millores en la recollida d'escombraries, però critica "les mancances" i la "manca de planificació"

El grup municipal de Decidim considera que és "una modificació amb llums i ombres, ja que incorpora millores, però no suposa un salt endavant per consolidar el sistema al municipi i així assegurar el fet d'arribar als objectius europeus de recollida selectiva".

Imatge del grup municipal de Decidim, durant l'últim Ple Municipal..
Imatge del grup municipal de Decidim, durant l'últim Ple Municipal.

Després que el Govern Municipal fes públiques les modificacions en la recollida d'escombraries i aquestes s'aprovessin al Ple Municipal del mes de setembre, el grup municipal de Decidim ha fet públic un comunicat de premsa en el qual fa una valoració d'aquests canvis. Segons Decidim, alguns d'aquests canvis són beneficiosos i necessaris, però alhora en critica d'altres que, a parer seu, "no suposen un salt endavant per consolidar el sistema al municipi" i, per tant, no s'assegura que es pugui arribar als objectius europeus de recollida selectiva.

"Ens alegrem que una de les principals propostes de canvis, l'augment de la freqüència de recollida d'envasos i de paper i cartró, hagi estat incorporada", afirma Decidim, ja que "era una proposta de consens, i el govern de Decidim va iniciar els treballs per tal que ara puguin ser realitat". Tal com explica el mateix grup municipal, "després d'un any de funcionament, és evident que el Ripollet Aporta necessitava canvis, que es podia millorar i que calia fer-ho". Una altra modificació positiva per al grup de l'oposició és "l'obertura amb targeta de tots els contenidors d'orgànica i de rebuig del municipi, cosa que ha de permetre continuar millorant els índexs de recollida selectiva".

Tanmateix, des de Decidim critiquen altres modificacions que han tirat endavant i que els plantegen dubtes. "Observem mancances i constatem que no hi ha una visió de futur clara de municipi, cosa que fa posar en perill els objectius de recollida selectiva del 65% que el mateix alcalde es va posar en la roda de premsa", indiquen en el comunicat. Per una banda, Decidim troba a faltar "mesures contra els comportaments de certes persones, fent que tinguem una ciutat més bruta". Per altra banda, critiquen la disminució de freqüència de buidatge dels contenidors que queden al municipi: "Amb la modificació proposada, el contenidor d'envasos només es buidarà 3 dies a la setmana, 2 dies el de paper i cartró, i 5 dies el de resta; això no és un bon servei". Decidim assenyala que "tot i que es posaran més bateries de contenidors, no s'amplia la seva neteja" i, per altra banda, indiquen que els preocupa "que hagin decidit deixar obert (sense targeta) el contenidor d'envasos, fet que farà augmentar la quantitat d'impropis".

Per últim, el grup municipal de Decidim critica "la manca de planificació i idees de cara al futur pel que fa a la recollida de residus", així com que assegura que "el Sr. Tirado va mentir descaradament en campanya, ja que aquesta modificació no és ni de lluny allò que va prometre a molts veïns i veïnes de Ripollet". Malgrat tot, Decidim assegura que "estén la mà al nou govern per continuar consolidant el Ripollet Aporta, i en particular al regidor Manuel Parra, per treballar-hi, i elaborar una proposta de consens".

Redacció ripollet.cat - JS