Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Decidim proclama Txell Caler candidata a les Municipals de 2023, en substitució d'Osuna

José María Osuna, alcalde de Ripollet des de 2015, serà rellevat com a cap de llista a les Municipals 2023 per l'actual 3a tinenta d'alcalde, Txell Caler (48), amb la que el grup del govern municipal de Decidim Ripollet espera assolir la seva tercera victòria electoral i trencar el que Osuna va qualificar com a "anomalia històrica", aconseguint la primera dona alcaldessa de Ripollet. A la presentació de Caler van intervenir l'alcaldessa de Montcada, Laura Campos (En Comú Podem) i l'exalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater (Guanyem Badalona En Comú i CUP-Guanyem Catalunya), l'il·lustrador Javi Gaar i la mestra de secundària Roser Peris.

Osuna donant el relleu a Txell Caler com a alcaldable.
Osuna donant el relleu a Txell Caler com a alcaldable

DSC_0012.JPG

 

L'acte va tenir lloc divendres, 18 de març, al nou local de Decidim, a la plaça de l'Onze de Setembre, 18, que va obrir l'artista Candela Martínez, amb una actuació de dansa contemporània al carrer. Seguidament, un nombrós grup de simpatitzants, militants del COP, Podem i representants dels "comuns" d'altres poblacions van seguir amb atenció l'acte, conduït per l'exregidora del COP-CpR, Eva Fretes, acompanyada de l'alcalde José María Osuna.

DSC_0025.JPG

No perpetuar-se en els càrrecs

El mateix Osuna va ser l'encarregat d'anunciar "la decisió que no hauria de sorprendre ningú", referint-se a la voluntat de no perpetuar-se en els càrrecs polítics, que Osuna no optaria a la reelecció com a alcaldable i que la candidata serà Txell Caler. Osuna va explicar que farà dotze anys que és regidor i que la decisió de no repetir estava presa des de principis del mandat, perquè la intenció era "estar un temps més curt, però amb una gran dedicació i una gran intensitat, donant tot el que he pogut".

Per a Osuna, "A la intensitat de la tasca feta, volgudament elevada, se suma a situacions complexes que han exigit el millor de nosaltres, com ara el procés nacional al voltant de l'1 d'octubre, que vam fer tot el possible per tal que la gent s'expressés en llibertat i sense apriorismes, o la Covid, on, amb una implicació bestial per part de la Txell, vam procurar cuidar de la gent de Ripollet. Tot això, conjugant-los amb reptes purament municipals de les necessitats socials, el progrés econòmic i la sostenibilitat, juntament amb les demandes i necessitats més quotidianes, del dia a dia dels nostres veïns i veïnes, inevitablement fan que, de mica en mica, les forces no siguin les mateixes que a 2015, i difícilment podria assegurar un nou mandat amb la mateixa intensitat. Crec que és honest dir-ho", va afirmar en to de comiat.

Feina feta

No obstant això, Osuna va voler deixar clar que "de feina se n'ha fet moltíssima, i en contextos globals gens fàcils. L'exemple més clar és el mapa de nous i millors equipaments socials, culturals, esportius, etc., que el govern municipal està començant a posar en marxa i que tindran continuïtat d'una forma o altra els dos propers mandats. I feina per fer, en aquest més d'un any que queda per a finalitzar el mandat, també és molta, i aquí és on, tot el govern municipal, començant per la Txell i per mi, hi estem focalitzats i obcecats". I va continuar el seu discurs afirmant: "En un temps on la pandèmia ha trastocat totalment les planificacions, però, hem mantingut el nostre Pla d'Acció Municipal i aquest any final serà especialment intens i veuran la llum actuacions i projectes llargament esperats i que suposaran un salt endavant molt important per a Ripollet".

 

Autocrítica

Osuna també va mostrar-se autocrític, dient "ens agradaria poder arribar a molt més i sobretot, fer-ho molt més ràpid" i va acusar aquesta frustració a la manca de recursos dels ajuntaments i "a lleis que els constrenyen en excés". Tot i això, va reivindicar Decidim Ripollet, com "un projecte de present i de futur, no som flor d'un dia, perquè som el dia que durarà anys, assumint responsabilitats, prenent decisions oportunes, valentes i pensant en el que és millor per la ciutat. Vam arribar al govern municipal fent l'impensable, que era posar fi a 30 anys de govern dels mateixos i ho vam fer amb un projecte nou, amb cares noves; el 2019, en circumstàncies no massa favorables, i on molts governs municipals propers al nostre van caure); i no només vam resistir, sinó que vam créixer, i ara, pel 2023, demostrarem, que fent un relleu al capdavant, Decidim és capaç de continuar avançant". I va concloure aclamant "Aquest és el repte de Decidim Ripollet i això és el que farà la Txell Caler com a alcaldessa de Ripollet, em tens amb tu, al teu costat, i junts i juntes ho tornarem a fer possible".

DSC_0044.JPG

Sense lluites de poder

Caler, que va debutar com a regidora el 2019, va destacar que la seva elecció va ser adoptada per consens i de manera col·lectiva a l'assemblea de Decidim i que es tracta d'un relleu "realitzat de manera natural, amb diàleg, respecte i sense aquestes lluites de poder que tenen la resta de partits d'estructura". Caler va explicar que afronta el repte de ser cap de llista perquè creu "en aquest projecte col·lectiu i la capacitat transformadora de les polítiques que es duen a terme".

Compromís amb els drets bàsics

Després d'un ampli repàs a la gestió del govern municipal dels darrers anys, la flamant cap de llista de Decidim Ripollet, Txell Caler, va finalitzar la seva intervenció evocant "un municipi que continuï lluitant per la justícia social, treballant per garantir els drets bàsics i l'accés a ells de totes les persones", liderant un projecte "que treballi amb i per la comunitat, en xarxa, amb mirada de territori, des del municipalisme transformador, amb la certesa que juntes i organitzades som més fortes i capaces de provocar canvis des de baix cap a dalt i jo com a, espero, amb vosaltres, futura alcaldessa de Ripollet, em comprometo a deixar-m'hi la pell".

DSC_0037.JPG

L'alcaldessa de Montcada, Laura Campos, va obsequiar a Txell Caler amb un conte de la Caputxeta Vermella que arriba a ser alcaldessa.

Redacció ripollet.cat