Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Decidim celebra la limitació en l'establiment de cases d'apostes i jocs en línia a Ripollet

Decidim Ripollet recorda que amb la modificació del Pla General Metropolità (PGM), que es va aprovar aquest dijous 25 de novembre al Ple Municipal i que limita l'obertura de locals d'oci i de cases d'apostes i jocs d'atzar, es compleix el compromís adquirit el febrer del 2020 quan es va aprovar una moció en el Ple en què es reclamava aquesta restricció.

Decidim s'ha mostrat satisfet, a través d'una nota de premsa, de l'aprovació per unanimitat de la modificació inicial del Pla General Municipal per a la regulació d'usos recreatius a Ripollet, que va tenir lloc aquest dijous, 25 de novembre, durant el Ple Municipal de l'Ajuntament. Decidim recorda que amb aquesta modificació, es dóna "compliment al compromís que vam adquirir el passat febrer de 2020 amb els veïns i veïnes de Ripollet de limitar la proliferació d'aquest tipus de locals al municipi". Segons el partit polític, es podrà "garantir que aquests locals no formin part de la quotidianitat dels veïns i veïnes", ja que la modificació del PGM suposarà que no es puguin instal·lar locals d'apostes a menys de 100 metres dels equipaments públics, educatius i culturals.

Tot i això, Decidim Ripollet recorda que "els Ajuntaments es troben molt limitats a l'hora d'actuar, regular i condicionar la instal·lació d'aquests negocis, ja que són normes supramunicipals (autonòmiques i estatals) les que marquen la legislació aplicable". Per aquest motiu, el partit insta el Govern Espanyol i el Govern de la Generalitat a adoptar les mesures pertinents per limitar i restringir la instal·lació d'aquests locals "que suposen un perjudici tan important per als ciutadans". En la seva nota de premsa, Decidim destaca que "el joc patològic és un trastorn que figura entre les addiccions de tipus comportamental, que té greus conseqüències per a les persones, com ara problemes acadèmics, laborals, econòmics, socials i/o legals associats al joc". A més, remarca que "la població que més consumeix en aquests establiments són joves d'entre 18 i 45 anys i Ripollet no és una excepció".