Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Decidim defensa més serveis i menys edificabilitat al voltant del futur hospital

El partit de l'oposició ha presentat un total de 8 al·legacions per ampliar la superfície reservada per a l'hospital i l'aparcament, reduir el nombre d'habitatges construïbles, que s'incrementi el percentatge de pisos protegits i socials i millori la connectivitat prevista pel nou planejament de l'AMB a la zona.

La roda de premsa de presentació de les al·legacions va anar a càrrec de la regidora de Decidim. Andrea Guijarro, i el membre de la formació, Toni Pijuan, que van coincidir a qualificar que "la construcció de fins a 825 habitatges a la zona és un disbarat urbanístic". I van afirmar que suposarà "construir un barri nou, segregat dels nuclis urbans que els envolten, tot repetint les operacions urbanístiques problemàtiques com la de Can Cuiàs". Segons la nota de premsa, "sembla que el més important no és tant l'hospital, com fer negoci a través del totxo, cosa que recorda èpoques passades que creiem superades". I retreu als governs socialistes de Montcada i Ripollet que "amb Laura Campos (exalcaldessa de Montcada) i Decidim governant a Ripollet res d'això hagués passat".

En les al·legacions també demanen que es dupliqui la superfície de 18.000 m² reservada per a l'hospital. D'altra banda, mostren la seva sorpresa que "el nou barri no contempli una reserva de sòl per a equipaments" que, segons Decidim, sí que s'havia contemplat anteriorment, i que suposarà que "els nous veïns i veïnes hagin de desplaçar-se forçosament per a accedir a molts serveis". Igualment, sol·liciten que s'incrementi la reserva per a HPO del 40% al 50% i s'hi destini un 20% per a habitatge social.

Quant a connectivitat, consideren "una mala solució la passarel·la que connectarà el nou barri amb Cerdanyola per sobre les vies del tren" i que caldria "una altra solució". I pel que fa als accessos, reclama que es faci una rotonda i es millori l'accessibilitat a peu, ampliant les voreres de l'entorn i habilitat carrils bici des del pont del carrer de Tarragona. Per acabar, presenten l'al·legació perquè es reservi espai per al possible pas d'una línia de tramvia per la zona.

Finalment, Decidim fa una crida als partits que no faci electoralisme amb l'hospital. "El que la ciutadania ens exigeix és deixar de fer promeses, deixar de fer titulars triomfalistes i partidistes i fer feina, diligent i constant, en favor de l'hospital", conclouen en la nota de premsa.