Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Decidim critica que el nou Pressupost Municipal "abandona projectes necessaris de ciutat"

Consideren que "s'ha abandonat de forma explícita la construcció del nou pavelló d’esports i de la nova biblioteca al barri de Can Mas".

Txell Caler, portaveu de Decidim (foto arxiu, ple del 28/9/23).
Txell Caler, portaveu de Decidim (foto arxiu, ple del 28/9/23)


El Ple de novembre va aprovar el Pressupost Municipal 2024, proposat pel govern municipal de PSC-ERC i que va comptar amb l'abstenció de l'oposició (Decidim, Vox i PP). Poc després, Decidim adreçava a la premsa un comunicat on es felicitava pels comptes de l'any vinent que, segons el primer grup de l'oposició, són possibles "gràcies a la bona herència deixada pel govern de Decidim, en termes de gestió i prioritats socials". En aquest sentit, afirma que "mantenen bona part de les prioritats del govern de Decidim en temes socials, econòmics i de sostenibilitat així dels principals projectes que estaven molt avançats: residència, recuperació del riu, millora del poliesportiu".

No obstant això, en el mateix escrit, Decidim critica que "l'única inversió rellevant és la residència, amb un projecte i una feina que va deixar enllestit el govern de Decidim" i al qual no s'han trobat "noves fonts de finançament externes més enllà d'un nou préstec". I afegeix que "s'abandonen projectes necessaris de ciutat que no poden esperar com el pavelló o la biblioteca".

Finalment, Decidim desmenteix que deixés cap "forat econòmic en les finances de l'Ajuntament" sinó, ben al contrari, "un baix endeutament, que permetrà avançar en la nova residència, fruit de la bona feina feta pel govern de Decidim". I retreu a l'alcalde Tirado que "ha fet una presentació tramposa del Pressupost Municipal per fer veure que s'augmenten partides més del que realment és" i "a través d'una desproporcionada apujada de taxes". I li etziben que "on sí que hi ha hagut un augment molt considerable respecte els pressupostos de Decidim és en la partida destinada als sous del govern municipal, uns 120.000 € anuals", conclouen.

 

redacció ripollet.cat