Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Creu Roja alerta que el passat 2021 va destinar més recursos que mai a lluitar contra la pobresa i la desigualtat social

L'entitat va presentar al seu voluntariat la memòria d'activitats de l'any del seu centenari el passat 4 d’octubre en la tradicional trobada en el Museu d’Art de Cerdanyola, que s’ha reprès després de la pandèmia.

Foto: Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada..
Foto: Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada.

Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada recordarà el passat 2021 com l'any del seu centenari, però també com l'any en què l'entitat ha destinat més recursos fins ara a pal·liar la pobresa i la desigualtat social que la crisi de la COVID-19 va agreujar. Així es desprèn de la memòria d'activitat del 2021 que l’assemblea local va presentar el passat 4 d'octubre al seu voluntariat en la trobada al Museu d'Art de Cerdanyola, una cita tradicional que s'ha reprès després de la pandèmia.

La trobada, que va comptar amb una seixantena de voluntaris i voluntàries, va estar presentada per Cèsar Martínez, coordinador de l'assemblea local, i per Santiago Morera, el seu president. Morera va destacar que les xifres del 2021 s'acosten a les del 2018 i 2019, però això no vol dir que reflecteixin una recuperació. “Com a societat arrosseguem circumstàncies com poden ser l'atur sostingut o els moviments migratoris forçosos que requereixen la nostra intervenció” va assenyalar Santiago Morera, president de Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada. El president de l’entitat va indicar que s’ha incrementat “l'acció sobre col·lectius vulnerables com la gent gran per minimitzar l'aïllament i la manca de recursos previs a l'aparició de la pandèmia”. La reunió del voluntariat de Creu Roja del passat 4 d’octubre va acabar amb la participació del còmic local Anskar, qui va amenitzar la tarda amb el seu espectacle humorístic.

Més de 37.000 intervencions

La memòria de Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada constata que l’any passat es va atendre un total de 4.521 persones, en un total de 37.695 intervencions. Destaca l’atenció a 1.687 persones en situació d’emergència social o de col·lectius vulnerables, com ara dones en situació de dificultat, infants amb dificultats socials (acolliment familiar, punt de trobada…) o persones amb discapacitat. S’han atès un total de 430 persones migrants o refugiades i s’ha donat suport a 501 persones grans. Així mateix, Creu Roja també treballa en l’àmbit de la inclusió social o la inserció laboral. Fins a 596 persones han pres part dels seus programes o plans per a evitar l’exclusió social en els diferents àmbits, i 198 han participat en els seus itineraris integrals per formar-se i trobar feina. Creu Roja va comptar l’any 2021 amb un pressupost d’uns 846.000 euros, el més alt fins ara.

Podeu consultar la memòria de Creu Roja en el següent enllaç.

JS