Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la reforma integral del Poliesportiu

La remodelació preveu en una primera fase la construcció d'un nou edifici que substituirà l'actual edifici annex. Aquesta nova instal·lació allotjarà oficines, vestidors i un nou gimnàs. Està previst que les obres comencin aquest dilluns, 17 de gener.

Aquest dilluns, 17 de gener, està previst que comencin les obres de la primera fase del projecte de reforma del Poliesportiu Municipal, que inclou la construcció d'un nou edifici que substituirà l'actual edifici annex. Es tracta d'una aposta envers l'esport, treballada des de l'anterior legislatura, i que s'ha pogut realitzar amb el suport de l'AMB i la Diputació de Barcelona.

La primera fase, amb un cost de 4,9 milions d'euros, inclou la construcció d'un nou edifici amb soterrani, planta baixa i dues plantes, que allotjarà oficines, vestidors i el nou gimnàs. El termini d'execució previst és d'un màxim de 18 mesos i les obres no haurien de provocar cap afectació en l'activitat habitual del Poliesportiu. Sí que s'estudia, de cara a l'estiu, com s'habilitarà l'accés provisional a les piscines descobertes. El projecte de reforma del Poliesportiu és una aposta per l'esport, que busca millorar i dignificar les instal·lacions actuals, amb unes de més modernes i sostenibles, amb molta llum natural i més espai per a activitats dirigides.

reforma_poliesportiu_02.jpeg

Els 4,9 milions d'euros que costa la seva execució seran finançats a través de 3 programes de subvenció. L'AMB subvencionarà 2,9 M€ a través del Programa d'actuacions de cohesió territorial (PACTE) (2 M€) i del Pla de sostenibilitat ambiental (PSA) (0,9 M€) i els altres 2 M€ d'euros els subvencionarà la Diputació de Barcelona, a través del Programa General d'Inversions. S'espera que durant l'execució d'aquesta primera fase es procedeixi a la redacció i licitació del projecte de la segona fase, per tal que no passi gaire temps entre les dues.

Partint d'un "poliesportiu sense planificació, amb un trànsit interior sense lògica", com explica la regidora d'Esports, Andrea Guijarro, aquestes condicions milloraran molt amb l'execució d'aquesta primera fase, que manté l'estructura de l'edifici central i preveu l'enderroc de l'annex, on estan ara els vestidors de la piscina descoberta, construint un de nou connectat al principal. El nou edifici comptarà, a la planta soterrània, amb un espai central, amb més alçada, adequat per a competicions de tennis taula i complint el reglament com a centre de tecnificació. També hi haurà zona de grades, vestidors i nous espais per a oficines i magatzems.

reforma_poliesportiu_03.jpeg

A la planta baixa, a més de la consergeria, s'ubicaran tots els vestidors, que seran modulables, per fer-los servir segons les necessitats. La primera planta comptarà amb 5 mòduls de la mateixa mida, 2 per al gimnàs, amb sala de càrdio i de musculació; un central per administració i entitats; una sala de ciclo indoor i una altra d'activitats dirigides, la qual cosa permetrà ampliar l'oferta actual i donar dues classes simultànies. Per últim, a la segona planta, hi haurà un mòdul central amb oficines del personal d'esports.

Es tracta d'un edifici lineal, amb una única entrada que donarà accés a tots els serveis, amb circuits de circulació independents i vestidors adaptats a tots els perfils de les persones usuàries, com ara famílies monoparentals o petits grups d'esportistes. L'edifici, que es farà amb materials que requereixin poc manteniment, com ara vidre i formigó vist, està pensat per rebre molta llum natural i afavorir l'aïllament i la climatització en termes de sostenibilitat. Arquitectònicament, destaca, entre d'altres, la construcció d'un pati anglès, que permetrà l'entrada de llum natural a la planta soterrani.

NdP

reforma_poliesportiu_04.jpeg