Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la Festa Major més esperada

La #FMRipollet 2021 arrenca dijous 26 d'agost al vespre amb "La prèvia", l'activitat organitzada pel Col·lectiu Popular l'Aresta, al parc dels Pinetons. Enguany comptarà amb les actuacions de Seliakas, Skartxa, Lil Russia i La Plaga, a més del tradicional "xupinasso". Aquest dijous també ha obert l'exposició fotogràfica "El cicle Festiu! a Ripollet", amb retrats de les entitats AFOCER i Acció Fotogràfica Ripollet, que estarà instal·lada fins al 30 de setembre al Centre Cultural.

Torna la Festa Major!

Aquest any, després d’un 2020 sense Festa Major per culpa de la pandèmia de COVID-19, torna la més esperada de les festes a Ripollet que, això sí, serà diferent del que coneixíem fins ara. Voldrà ser una festa segura, adaptada a totes les mesures sanitàries establertes, combinant espais segurs descentralitzats i responsabilitat ciutadana per aconseguir “que Ripollet sigui exemple de Festa Major segura”, segons va explicar l’alcalde a la presentació.

Dins l’acte de presentació de la Festa Major es van donar detalls d’una festa amb un programa ple d’activitats descentralitzades, amb molta presència de les entitats locals i adaptada en tot moment a les mesures sanitàries per combatre la pandèmia. “Cal la col·laboració de tothom: vacunes, mascaretes i quarantenes. Cal que reduïm els contagis, hem de celebrar la Festa Major bé i amb seguretat”, va explicar José M. Osuna, conscient del risc que suposaria un rebrot pocs dies abans de l’inici del nou curs.

El programa, que es pot trobar al web ripollet.cat, té prop de 100 activitats que es realitzaran amb inscripció prèvia, amb noves ubicacions per adaptar-se als entorns perimetrats que permet la normativa. Guanyaran protagonisme, per exemple, els patis de les escoles i els parcs. La zona amb més aforament serà, com ja és tradicional, la zona del Brollador, on es faran els concerts més massius, això sí, amb menys aforament de l’habitual.

Una Festa Major, la primera organitzada per la nova Comissió, que ha volgut fer valdre la cultura com a eina cohesionadora, ampliant les activitats de cultura popular i també les esportives. Algunes de les activitats oferiran diferents torns, per afavorir l’assistència en grups petits. També hi haurà actes simultanis per ajudar a la dispersió de públic i evitar aglomeracions. La Festa Major mantindrà també el Mercat de la Vinya, que es traslladarà al pati de l’escola Anselm Clavé i al carrer de les Escoles, mentre que oferirà una programació d’activitats pròpia a la plaça d’en Clos, relacionades amb el patrimoni de Ripollet.

Descarregueu el programa de Festa Major 2021 en aquest enllaç.

Vídeo recordatori de la Festa Major 2021 en aquest enllaç.