Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cinc instituts de Ripollet acolliran activitats extraescolars per als joves de secundària durant aquest curs

Aquesta és una altra de les activitats que l'Ajuntament de Ripollet endega aquesta tardor, en el marc del Pla Educatiu d'Entorn, dirigida a joves de 12 a 16 anys. També s'iniciaran 10 tallers de suport educatiu per ajudar en el canvi d'etapa de primària a ESO.

L'Ajuntament de Ripollet posarà en marxa aquest mes de novembre algunes de les propostes que s'han treballat des del Pla Educatiu d'Entorn amb les associacions de famílies, els centres educatiu i les entitats implicades en la comunitat educativa des del mes de juliol, per al curs 2022-2023. Seguint els acords de la darrera comissió institucional del mes de juny, s'han organitzat tallers oberts als joves d'entre 12 i 16 anys del municipi. Així, el jovent de Ripollet podrà inscriure's, fora de l'horari lectiu, en el taller que més li agradi, encara que es faci en un institut diferent del seu.

Fins ara, s'han ofert quatre tallers de temàtiques ben diferents. Així, a l'Institut Can Mas es farà un taller de circ, els dimarts, de 17.30 a 19 h. El Palau Ausit continuarà amb el de ball de bastons, que ja va iniciar l'any passat, els dijous, de 16.30 a 17.30 h. L'Institut Escola El Martinet acollirà un taller de pensament computacional, els dilluns, de 16.30 a 17.30 h. I l'Institut Lluís Companys realitzarà un taller esportiu amb perspectiva de gènere, els dilluns i dimecres, de 18 a 19.30 h. Està previst que pròximament l'Institut Escola Els Pinetons posi en marxa un altre taller. D'aquesta manera, seran cinc centres en total que participen en aquesta iniciativa.

Les inscripcions es poden fer al següent enllaç. Restaran obertes fins a exhaurir places.

20220208_suport-educatiu-pee.jpg

Tallers de suport educatiu

També en el marc del Pla Educatiu d'Entorn, aquest mes de novembre es posaran en marxa 10 tallers de suport i acompanyament educatiu (TSAE), en coordinació amb els centres de primària i secundària. L'objectiu és millorar la seva escolarització, fent suport a l'alumnat amb més dificultats d'organització o gestió per l'aprenentatge i de manca d'habilitats lingüístiques en català, així com afavorir la transició al canvi d'etapa de primària a ESO. Així, es realitzaran tallers, principalment, entre l'alumnat de 6è de primària de les escoles Francesc Escursell i Bartalot, Josep M. Ginesta, Gassó i Vidal, Enric Tatché i Pol, Anselm Clavé i un taller per a l'alumnat de centres concertats, així com de 1r d'ESO dels instituts Can Mas, Lluís Companys i Palau Ausit i l'Institut Escola Els Pinetons.

NdP