Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cap de setmana farcit d'activitats nadalenques

Ripollet acollirà aquest cap de setmana tot d'activitats culturals per celebrar Nadal. Se celebrarà la Matinal infantil, la Cursa popular de Nadal, el Caga tió del CE l'Estel o la festa de germanor del CE La Gresca, entre altres.

A les portes de Nadal, Ripollet acull aquest pròxim cap de setmana el gruix de les activitats culturals nadalenques. Coincidint amb les activitats que s'han organitzat amb motiu de la Marató de TV3, hi ha molts d'aquests actes dedicats especialment a les festes de Nadal. Les activitats culturals nadalenques comencen aquest divendres, 17 de desembre, al vespre amb el concert El trencanous i tres nadales al Teatre Auditori, interpretat per l'Orquestra de Cambra Terrassa 48.

Dissabte amb activitats matí i tarda

Dissabte, 18 de desembre, les activitats continuaran amb la Festa de germanor del CE La Gresca a la pista del parc Massot, a partir de les 10.30 h. És una festa de Nadal oberta a tothom i gratuïta, en la qual es podrà gaudir de ball de zumba, un espectacle familiar, el tió i un aperitiu per a tothom. També dissabte al matí, el carrer Nou acollirà diverses activitats lúdiques i familiars en una Matinal infantil. Es durà a terme una lectura de contes amb Amics del Teatre, s'habilitarà un espai de joc dinamitzat per Els Solets Minnilàndia i hi haurà un espai de lectura amb llibres cedits per la Biblioteca Municipal.

Els usuaris del Casal d'Avis oferiran, a partir de les 17 hores, un recital de poesia, amb especial èmfasi als versos del poeta Federico García Lorca. Estaran acompanyats a la guitarra per Alfonso Ibáñez. Gegants de Ripollet ofereixen dissabte, a partir de les 17.30 h, un espectacle nadalenc dirigit al públic familiar a partir del conte Una cançó de Nadal de Charles Dickens. El públic al final de l'actuació podrà fer un donatiu que anirà íntegrament dirigit a la Marató de TV3 dedicada a la Salut Mental. Un cop hagi acabat l'espectacle, els Grallers dels Gegants de Ripollet iniciaran una ruta de petits concerts de nadales pel centre de Ripollet, on es podran seguir fent donatius.

Dissabte a la tarda, continuen els actes nadalencs amb la primera Cursa popular de Nadal, que sortirà des de l'Oficina de Treball (rbla. de Sant Jordi, 68) a les 18 hores. Es tracta d'un recorregut de 4 km no competitiu amb l'arribada a les pistes de l'ESBAR. Per participar-hi, cal inscripció prèvia a ripollet.cat i s'hi pot anar disfressat, ja que hi haurà un photocall. Entre els participants se sortejaran dues paneres amb productes del Mercat Municipal. Les activitats de dissabte dedicades a Nadal acabaran amb el Quinto de Nadal dels Diables de Ripollet, que se celebrarà a partir de les 21 h al Centre Cultural.

Diumenge de Caga tió i Quinto

Les activitats nadalenques de diumenge començaran a partir de les 11.30 h, amb el tradicional acte del Caga tió del CE l'Estel, que any rere any reuneix centenars d'infants. El matí infantil que ha organitzat l'Esplai l'Estel a la plaça del Molí comptarà amb l'actuació d'un grup d'animació (11.30 h) i el tradicional Caga tió de l'entitat (de 12.30 a 14 h). Per fer cagar el tió, serà necessari demanar cita prèvia i hi haurà control d'aforament.

A la tarda, a partir de les 18 hores, tindrà lloc una nova cita del tradicional Quinto de Nadal dels Diables. Es durà a terme al Centre Cultural, des de les 18 hores fins a les 21 h.

JS