Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Canvis en alguns actes del Carnaval a causa de la caiguda de restriccions per la COVID

En algunes activitats del Carnaval, com ara la penjada del Cabraboc i el carnaval infantil, s'elimina la cita prèvia, però en d'altres es manté l'aforament controlat.

L'eliminació de les últimes restriccions per la COVID-19 provoca, de retruc, alguns canvis en les activitats que estan programades per al Carnaval d'enguany. Amb els canvis de normativa anunciats per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Ripollet ha decidit eliminar algunes restriccions.

Així doncs, dimecres 23 de febrer, a la penjada del Cabraboc i la llegenda del Vell i la Vella s'elimina la cita prèvia i serà d'entrada lliure. El Carnaval Infantil que tindrà lloc divendres 25 a la pl. del Molí (tant l'espectacle familiar dels Always Drinking Marxing Band, com la festa per a públic adolescent de després) tindrà l'aforament controlat, però no caldrà reservar cita prèvia. Al mateix temps, l'espectacle infantil que tindrà lloc el mateix divendres a la tarda al parc Massot, a càrrec del grup d'animació Set de So, serà d'entrada lliure i s'elimina la necessitat de cita prèvia. Per últim, la Marxa Jove prevista per al dissabte 26 al vespre queda tal com estava.

Aire de Carnaval, dos anys després

Aquests són els canvis d'una edició del Carnaval que s'acosta encara més al terme "normalitat" al qual estàvem acostumats abans de la pandèmia. Amb poques restriccions, el Carnaval 2022 de Ripollet se celebrarà del 23 de febrer al 2 de març, tornant als carrers de la ciutat, dos anys després, amb més ganes que mai. Amb l'etiqueta #AiredeCarnaval, "aquest any es vol traslladar la idea que el Carnaval ens dona un respir i l'oportunitat de tornar a tenir una mica de diversió, després de la seva suspensió l'any passat i d'uns mesos en què pràcticament s'ha suspès tota l'activitat associativa local", va explicar el regidor de Cultura, Oriol Mor, durant la presentació del programa d'actes.

La Rua, el plat fort

L'acte més destacat del programa d'actes és la Rua, que es durà a terme dissabte 26 de febrer. Com en anys anteriors, està previst que la Rua comenci a les 17.30 h al carrer de Sarrià de Ter i finalitzi al parc de Gassó Vargas. Hi podran participar persones individuals i grups formats per un mínim de 2 persones i sense màxim de participants: disfresses individuals, grups reduïts de 2 a 5 components, comparses mitjanes entre 6 i 29 components i comparses grans de més de 30 components.

Marxa Jove

Aquest any, es manté el ball de nit jove posterior a la Rua, amb la novetat que es realitzarà a l'aire lliure, a la pl. de Joan Abat i no hi haurà concurs de disfresses. Començarà a les 22 h i comptarà amb l'actuació del punxadiscos i animador Joe Diem.

Tot i que no serà necessari una entrada prèvia, es durà a terme un control d'aforament. Serà obligatòria l'acreditació amb DNI, NIE o passaport original, i les persones menors de 16 anys podran accedir al recinte degudament autoritzades i acompanyades per algun dels seus progenitors, tutor legal, o bé per persones majors d'edat autoritzades per algun dels dos anteriors. El formulari d'autorització es podrà descarregar a través de la biografia de l'Instagram de @ripolletjove.

Penjada del Cabraboc

Com és habitual, seran els Diables i la Colla de Gitanes de Ripollet els que donaran el tret de sortida al programa d'actes amb la penjada del Cabraboc i tabalada, el dimecres 23 de febrer, a les 18.30 h, al balcó de Ripollet Ràdio. Anteriorment, s'interpretarà la llegenda del Vell i la Vella. Una de les novetats d'aquest any serà que l'actuació de les Gitanes es realitzarà al pati del Centre Cultural. Tal com hem dit anteriorment, amb la flexibilització de la normativa COVID, l'entrada serà lliure.

Finalment, clourà el programa d'actes del Carnaval la despenjada del Cabraboc el Dimecres de Cendra, el 2 de març. Aquest any, donades les circumstàncies, es va creure més adient suspendre la sardinada.

Descentralització

Com ve sent habitual en les activitats culturals de carrer, la descentralització també serà definida per la programació de dos espectacles familiars, divendres 25 de febrer. D'una banda, l'espectacle 'El carrer és nostre', dels Always Drinking Marxing Band a les 17 h, a la plaça del Molí; una xaranga que ja va venir per la Festa Major al barri de Can Mas i va tenir força èxit. Seguidament, a les 19 h, hi haurà l'actuació per a públic adolescent amb el punxadiscos Joe Diem. Ambdues activitats tindran aforament controlat, però no requeriran cita prèvia. D'altra banda, també a les 17 h, començarà un espectacle infantil a càrrec de Set de so, que tindrà lloc al Parc Massot, al barri de Tiana Pont Vell, amb entrada lliure.

NdP / JS