Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Avanç del Ple Municipal del 25 de novembre de 2021

El Ple Municipal ordinari del mes de novembre se celebra aquest dijous, 25 de novembre, a partir de les 19 h, presencialment a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Es podrà seguir en directe a Ripollet Ràdio (91.3 FM), a ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

L'Ajuntament de Ripollet celebra aquest dijous, 25 de novembre, una nova sessió ordinària del Ple Municipal, que tindrà lloc a partir de les 7 de la tarda presencialment a la Sala de Plens. L'ordre del dia compta amb 9 punts, entre ells dues mocions amb motiu del 25N-Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Les persones interessades podran seguir-lo en directe a la sala de plens de l'Ajuntament, a través de Ripollet Ràdio (91.3 FM), al web ripolletradio.cat i al canal de Youtube Ripollet TV.

Després dels primers punts de tràmit, el Ple municipal votarà la ratificació per dissoldre la Mancomunitat de Municipis de Cerdanyola, Ripollet i Montcada i Reixac. Aquest ens supramunicipal va ser creat el 1956 per tal de desenvolupar projectes d'interès comú. En l'última reunió de la Mancomunitat, però, els tres governs municipals van mostrar la seva voluntat de dissoldre l'ens i fonamentar la seva col·laboració mitjançant fórmules i tràmits més simples, àgils i eficients, que no existien fa anys.

El següent punt de l'ordre del dia que es debatrà serà l'aprovació inicial de la modificació del Pla General Metropolità (PGM) per a la regulació d'usos recreatius a Ripollet. Es tracta d'una modificació sorgida a partir d'una moció de l'any 2020, en la qual es mostrava el malestar per la instal·lació d'una sala de jocs i apostes a prop de centres educatius. El document que es porta a aprovació té l'objectiu de concretar i limitar la implantació d'establiments de joc d'atzar i apostes prop d'equipaments municipals sensibles, sobretot en el sector d'adolescents i joves, per evitar efectes perillosos per a la salut amb possibles futures addiccions. L'aprovació inicial d'aquesta modificació del PGM implicaria la suspensió de tramitació i d'atorgament de llicències per a aquestes instal·lacions.

Tot seguit, es debatrà sobre el procediment de resolució del contracte que mantenia l'Ajuntament amb l'empresa Aubarel, constructora de l'aparcament soterrat al parc del riu Ripoll.

En l'apartat de les mocions, es presentaran dues mocions en relació amb el 25N-Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones, presentades per Decidim i el Partit dels Socialistes, respectivament. A més, el PSC ha presentat una altra moció de suport i voluntat de compliment del Pacte Verd Europeu, un paquet de mesures de la Comissió Europea per aconseguir reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle de cara al 2030.

El Ple acabarà amb el punt de precs i preguntes dels grups municipals de l'oposició a l'equip de govern.