Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia de la Gent Gran clou la segona setmana dedicada als "sèniors"

Les activitats van de dilluns 26 de setembre a dissabte, 1 d'octubre, quan es commemora el Dia Internacional de la Gent Gran. Aquesta segona edició ha ampliat les entitats organitzadores i la seva programació cultural adreçada a la gent gran de la ciutat.

Dilluns vinent, 26 de setembre, dóna el seu tret de sortida la Setmana de la Gent Gran, que enguany celebra la seva segona edició. Durant tota la setmana, es duran a terme activitats culturals per als veïns i veïnes més veterans de la ciutat, sobretot als barris de Pont Vell-Tiana. La gran novetat d'enguany és que s'ha ampliat el grup d'entitats que ho tiren endavant i, per tant, també ha crescut la programació d'actes. "Les bones sensacions de la primera edició ens va engrescar a fer una Setmana encara més gran, i s'han sumat més entitats, cosa que ens permet ampliar la programació i també els espais on es duran a terme les activitats, ja que algunes d'elles es faran al centre mateix de Ripollet", explica Alba Soler, responsable de la secció de gent gran del Centre d'Esplai La Gresca, una de les entitats que ho va endegar l'any passat.

La Setmana de la Gent Gran s'estrena dilluns 26 de setembre, quan la gent gran està convidada a realitzar, amb l'assessorament de l'artista Duna Llobet, un mural col·laboratiu al parc Massot. Aquest mural s'afegirà al ja existent des de l'edició passada. "L'objectiu és que hi hagi una continuïtat de la iniciativa que va sorgir l'any passat, que la gent gran de la ciutat sigui un referent, i tenim la motivació necessària, ja que l'experiència de la primera edició va ser molt gratificant", indica Anna García, responsable de l'àmbit de gent gran de Creu Roja, l'altra entitat precursora de la Setmana.

entrevista Setmana Gent Gran.jpg

D’esquerra a dreta, Anna García, de Creu Roja, Alba Soler, de l'Esplai La Gresca, Antònia Sancho, veïna del barri de Pont Vell-Tiana, i Alicia Liarte, coordinadora de la Residència Mevi.

Les activitats de la Setmana de la Gent Gran s'allargaran fins al dissabte, 1 d'octubre, coincidint el Dia Internacional de la Gent Gran. Aquell dia, el parc Massot acollirà el Iaia Fest, un gran festival musical, amb tallers i activitats variades.

Aquesta 2a edició de la Setmana compta amb la participació i organització de les següents entitats i institucions: La Gresca, Creu Roja, Hogar Mevi, Aspasur, Centre de Dia Can Vargas, els CAP de Ripollet a través de les tècniques referents de benestar emocional i salut comunitària i del nutricionista comunitari, ACFA, l'Associació de Jubilats i Pensionistes de Ripollet del Casal d'Avis, i l'Ajuntament de Ripollet des del departament de Drets Socials i la persona tècnica de gent gran.

Podeu escoltar l'entrevista a l'Info Setmanal de Ripollet Ràdio sobre la Setmana de la Gent Gran en aquest enllaç.

JS