Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Arriba el Dia Internacional dels Museus sota el lema ‘Museus per a l’educació i la investigació’

Una de les grans novetats d’aquest any és la nova posada en marxa de l’antic molí fariner, Molí d’en Rata, després d’uns anys aturat.

Un any més, arriba la celebració del Dia Internacional dels Museus, que el Consell Internacional de Museus (ICOM) enguany proposa celebrar amb el lema 'Museus per a l’educació i la investigació'. Aquest lema fa referència a que els museus són centres educatius dinàmics que fomenten la curiositat, la creativitat i el pensament crític, així com espais vitals on l’educació i la investigació convergeixen per donar forma a la nostra comprensió del món. L’edifici referent de la recerca i difusió del patrimoni local de Ripollet, el CIP Molí d’en Rata, se suma a aquesta celebració amb un programa d’activitats, que tindrà lloc del 16 al 26 de maig, tot i que la major part es concentraran al voltant del dia 18, Dia Internacional dels Museus.  

Una de les grans novetats d’aquest any és la posada en marxa, novament, de l’antic molí fariner Molí d’en Rata, després d’uns anys aturat com a conseqüència d’alguns problemes tècnics de funcionament. L’edifici, que data del segle XIX, es va rehabilitar l’any 2005. Durant aquest mes tindrem l’oportunitat de tornar a veure com aquest antic molí, gran atracció per a visitants i escoles, utilitza la força de l’aigua per a fer girar la mola que molia els cereals amb la que es feia la farina.

A més, des del CIP Molí d’en Rata s’han programat un seguit d’activitats amb la voluntat de posar de manifest els objectius del DIM d’aquest any, però sense perdre de vista les línies de treball dels últims mesos. Així, es mantindran els programes ja consolidats com ‘el Museu endolceix les festes’ i ‘el Museu dóna joc’, ‘Noms per la memòria’ i els itineraris.

A banda de les portes obertes a l’equipament i la Nit dels Museus, que enguany comptarà amb la participació de les Nits de Música de l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell, una altra de les novetats serà la inauguració del mòdul “I tu? Què has fer per la victòria?: L’acollida de refugiats a Ripollet”. Es tracta d’un mòdul del programa Memòria en Xarxa de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona.

La cloenda al programa del DIM24 serà l’itinerari pel nucli antic i el taller de memòria dels noms i malnoms de Ripollet.

Pode consultar tot el programa d'activitat aquí

Redacció Ripollet.cat - DVT/NdP.