Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dimecres, 6 de setembre, comença un nou curs escolar

El curs 2023-2024 arrenca a Ripollet amb el tancament d’una línia d’I3 de l’Escola Escursell i Bartalot i una de 1r d’ESO de l’Institut Lluís Companys, a causa de la baixada de la natalitat en aquestes franges.

Els infants i joves de Ripollet inicien aquest dimecres, 6 de setembre, un nou curs escolar. Com cada any, hi ha novetats respecte l'anterior. El curs 2023-2024 arrenca amb el tancament d’una línia d’I3 de l’Escola Escursell i Bartalot i una de 1r d’ESO de l’Institut Lluís Companys, a causa de la baixada de la natalitat en aquestes franges. Aquests ajusts se sumen a la baixada de la ràtio, a la pública, d’I3 a 20 alumnes, aplicada des del curs passat. Destacar també que, ara fa un any, l’Escola Anselm Clavé passava a tenir doble adscripció, a l’Institut Lluís Companys i també al Palau Ausit. També s’ampliaven el nombre d’aules: l’Escola Anselm Clavé recuperava una aula d’I3 i l’Institut Escola Els Pinetons, la 3a aula de 1r d’ESO, com als instituts Can Mas, Lluís Companys i Palau Ausit.

Enguany, el tancament de la matrícula escolar s’ha vist alentit i no es quadrarà fins a principis de setembre, quan s’alliberin les reserves de l’alumnat amb necessitats específiques de suport educatiu, que el curs passat es van incrementar de 2 fins a un màxim de 9 places.

Per la seva part, les escoles bressol municipals repeteixen la forta demanda, per la gratuïtat d’I2, decretada per la Generalitat i la tarifació social de la resta de grups aprovada per l’Ajuntament. D’altra banda, l’Escola Municipal de Música es manté estable i ja té 67 alumnes matriculats, i el CFA Jaume Tuset continua amb molta empenta, amb més de 500 places (236 alumnes que continuen i 312 preinscripcions noves, que es formalitzaran en la matriculació a principis de setembre).

Continuïtat del Pla Educatiu d'Entorn

De cara a aquest curs vinent, l’Ajuntament signarà un nou conveni amb el Departament d’Educació de la Generalitat per a la continuïtat del Pla Educatiu d’Entorn durant els pròxims quatre anys. Això suposarà poder continuar treballant per donar suport a infants i famílies amb més necessitats educatives i socials en termes d’inclusió i també poder treballar amb els agents educatius del territori: associacions de famílies, entitats de lleure, esportives, culturals, així com amb els centres educatius i d’altres professionals del món de l’educació. Totes les accions del PEE es continuaran portant a terme fora de l’horari escolar i els principals destinataris seran els infants i jovent de 0 a 20 anys i les seves famílies.

Algunes de les propostes que es portaran a terme són: “El racó de la petita infància”, per a famílies amb infants de 0 a 3 anys; els tallers d’estudi assistit, per a infants i joves que acaben etapa educativa (6è de primària) o tot just la comencen a 1r de l’ESO; orientació educativa per als canvis d’etapa; suport digital i lingüístic a les famílies en termes de preinscripció i tallers de coneixement de la llengua catalana, activitats i tallers per a joves en coordinació amb les AMPA i centres educatius del municipi, així com d’altres accions educatives que s’aniran concretant amb el treball conjunt amb la resta de la comunitat educativa de Ripollet.

Podeu trobar més informació sobre el curs escolar en aquest enllaç.

Redacció ripollet.cat