Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dijous, 14 de setembre, es realitzarà un simulacre d’alerta a la zona metropolitana amb un avís massiu a tots els telèfons mòbils

Serà una prova dels missatges d’emergència que enviaria Protecció Civil per avisar ràpidament tota la ciutadania d’una catàstrofe o accident greu. Al Vallès Occidental, l’alerta es rebrà cap a les 12 h aproximadament.

Protecció Civil realitzarà aquest dijous, 14 de setembre, un simulacre d’alerta a través dels telèfons mòbils a tota la zona metropolitana de Barcelona. La prova consistirà en la difusió d’un missatge d’alerta massiva, acompanyat d'un so fort i estrident, que serà enviat als mòbils de totes les persones ubicades en la zona del simulacre. Es tracta del simulacre d’un sistema d’alerta que permetria traslladar instruccions a tota la ciutadania, de forma ràpida i al mateix temps, en cas d’emergència, catàstrofe o accident greu, a través de missatges de text als mòbils mentre l’alerta estigui activa.

El simulacre es durà a terme durant aquest dijous, 14 de setembre, al matí, entre les 10 i les 13 h a diverses comarques de l’entorn de Barcelona. Al Vallès Occidental es rebrà l’alerta aproximadament a les 12 del migdia. Abans, s’haurà sentit a les 10 h a les comarques del Maresme, el Vallès Oriental i el Barcelonès Nord; a les 11 h la prova es realitzarà a la ciutat de Barcelona, i a les 13 h serà el torn del Baix Llobregat i l’Hospitalet.

ripollet-ser-alerta-proteccio-civil-140923.png

Des de Protecció Civil i la Generalitat de Catalunya es demana que ningú truqui al 112 quan rebi l’avís, ja que es tracta d’un simulacre i el mateix text ja avisarà que es tracta d’una prova. Al mateix temps, també es demana que les persones que el rebin contestin una petita enquesta que es pot trobar al web de la Generalitat, per tal d’avaluar l’abast del simulacre i la seva eficiència.

Redacció ripollet.cat - JS