Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest cap de setmana es dona el tret de sortida d'una nova edició del Dia Internacional dels Museus

La celebració del Dia dels Museus a Ripollet coincideix amb el nou impuls del Centre d'Interpretació del Patrimoni Molí d'en Rata. El programa d'actes compta amb l'exposició del centenari de la Creu Roja Cerdanyola-Ripollet-Montcada, itineraris, tallers i visites guiades, entre altres.

El cap de setmana vinent del 14 i 15 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus 2022. Sota el lema "El poder dels museus", diferents museus d'arreu de Catalunya organitzen un programa d'activitats que enguany és pràcticament presencial del tot. A Ripollet, el CIP Molí d'en Rata ha confeccionat un programa que tindrà com a tret de sortida la inauguració de l'exposició "Creu Roja. Cent anys al teu costat", aquest dissabte 7 de maig, a les 19 hores.

Aquesta mostra clou a Ripollet, després d'haver passat per Cerdanyola i per Montcada, essent la darrera oportunitat per als visitants i per a tots aquells que han col·laborat amb l'entitat al llarg dels seus 100 anys d'història. Es tracta d'una exposició històrica i d'una trobada per reconèixer la tasca dels voluntaris, a través de documents, imatges i objectes que expliquen la seva activitat, des dels inicis i fins a l'etapa més recent, amb la seva participació en la pandèmia. Des dels tres museus dels Vallès s'ha valorat molt positivament aquest projecte conjunt i ja s'està treballant per dur a terme altres col·laboracions.

ripollet-cul-cip-activitats-25-04-2022-10.JPG

L'exposició "Creu Roja. Cent anys al teu costat" arriba a Ripollet després d'estar instal·lada a Cerdanyola i Montcada.

Nit dels Museus

Dissabte 14 de maig torna la Nit dels Museus, amb portes obertes al CIP de 17 h fins a la mitjanit. A les 17 h, es farà un itinerari pel nucli antic de Ripollet. Una mirada als seus orígens, amb sortida des del Molí d'en Rata, passant pels carrers més antics del municipi, que acabarà a la plaça d'en Clos amb carrer dels Afores. Un passeig que permetrà redescobrir aquests carrers a través d'edificis emblemàtics, encreuaments de camins, personatges de llegenda i comerços ja desapareguts. Aquest serà el primer dels itineraris que es portaran a terme de manera estable a partir del mes de maig.

A les 21 h del mateix dissabte es farà una edició especial de les Nits de Música, de la mà l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell, amb la col·laboració de Creu Roja i la Banda de música de la Societat Coral "El Vallès". Aquestes entitats, de manera conjunta, ens convidaran a fer un viatge a través de les bandes de música i ens parlaran concretament de la Banda de la Creu Roja, amb la que tants ripolletencs i ripolletenques havien despertat en moments festius, com la Festa Major.

Visita guiada al molí fariner

Finalment, diumenge 15 de maig, hi haurà portes obertes al CIP, de 10 a 14 hores, i Creu Roja de Cerdanyola-Ripollet-Montcada oferirà un taller adreçat a infants i famílies perquè puguin visitar com és una ambulància per dins i descobrir tot el que s'hi amaga. També realitzarà un taller de primers auxilis per a infants; una activitat on els museus i serveis sanitaris es donen la mà, mostrant com diu el lema d'aquest any "El poder dels museus", com a espais que són i han de ser propers a la ciutadania.

El mateix diumenge, a les 11 h, es durà a terme una visita guiada a l'antic molí fariner Molí d'en Rata, per tal de conèixer el funcionament d'un molí hidràulic fariner del segle XIX. A continuació, a les 12 h, hi haurà una visita guiada a l'exposició "Creu Roja. Cent anys al teu costat".

Les activitats requeriran inscripció prèvia a telèfon 935 946 057 o bé al correu electrònic molidenrata@ripollet.cat.

El Dia Internacional dels Museus també es viurà a les xarxes en forma de RipoQuiz, les Veus del Museu i la Peça del Museu.

NdP

ANUNCI.png