Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprovades les línies de treball del Pla Educatiu d'Entorn per al curs vinent

Al setembre es crearan diferents comissions de treball, com les de Lingüística, Lleure, Escolarització, Salut, Servei comunitari i Pla català de l'Esport. Durant aquest curs ja s'han fet una desena de tallers i accions comunitàries.

Ripollet ja compta amb un document marc del Pla Educatiu d'Entorn, que recull la diagnosi de les necessitats educatives al municipi, feta el mes d'abril, amb la col·laboració dels centres educatius, associacions de famílies, alumnat de secundària, entitats de lleure, personal de l'Ajuntament i dels serveis educatius de la Generalitat. A partir d'aquests resultats, s'han establert els objectius del PEE i les línies d'actuació, que s'aniran desenvolupant a partir de setembre, en diferents comissions de treball. El projecte marc es va aprovar per majoria, amb l'abstenció del CE La Gresca, durant la darrera comissió institucional, celebrada el passat 29 de juny. 

Sessió de grup a l'Escola Clavé
Sessió de grup a l'Escola Clavé

Els grups de treball que es proposen constituir són les comissions participatives de Lingüística, Lleure, Escolarització, Salut, Servei comunitari i Pla català de l'Esport. Totes les propostes que sorgeixin, passaran per la Comissió operativa, per al seu vistiplau, i hauran de ser aprovades a la Comissió institucional a través del Pla d’actuacions que es constituirà a partir del setembre. Les actuacions aniran enfocades a contribuir a la millora de les condicions d'escolarització i a l'èxit acadèmic; a potenciar l'educació en valors, el compromís cívic i la participació dels alumnes en espais de lleure; a potenciar la implicació de les famílies; a millorar la presència i l'ús social de la llengua catalana, i a potenciar el treball en xarxa de tots els agents educatius del territori.

El regidor d’Educació, Oriol Mor, ha explicat: “estem satisfets del que s’ha pogut fer aquest curs, tenint en compte que el Pla Educatiu d’Entorn va arribar al febrer, i ara ens toca organitzar-nos i treballar en xarxa per poder desenvolupar propostes que facin comunitat i millorin l’educació i la cohesió social a Ripollet”.

Taller d'estudi a l'Institut Lluís Companys
Taller d'estudi a l'Institut Lluís Companys

Tallers de suport i accions comunitàries
Tot i que la primera reunió del PEE es va realitzar el passat mes de febrer i que les comissions institucional i operativa es van formalitzar els mesos de març i maig, respectivament, durant aquest curs ja s'han dut a terme una desena d'activitats en el marc del Pla Educatiu d'Entorn. Així, s'han realitzat tallers d'estudi assistit a l'alumnat de 1r d'ESO de l'Institut Lluís Companys; tallers de suport d'acció comunitària a nou grups de 3r a 5è de les escoles Anselm Clavé i Gassó i Vidal, i també amb l'alumnat de l'escola Escursell, que ha fet un rocòdrom.

Rocòdrom a l'Escola Francesc Escursell
Rocòdrom a l'Escola Francesc Escursell

D'altra banda, en el marc de les accions comunitàries de suport familiar i promotores de la llengua catalana com a element de cohesió social, s'han programat diferents rutes literàries en família i un cicle de xerrades sobre el foment de la lectura en diferents edats. També als casals d'estiu s'estan realitzant accions de suport en l'àmbit del lleure, amb tallers de prevenció de conductes masclistes; sobre temes mediambientals; de suport digital amb famílies, i d'expressió amb jovent, a través del rap i el grafiti.

Taller de suport d'acció comunitària
Taller de suport d'acció comunitària