Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aposta per la reurbanització de la zona de vianants del carrer Nou

Un any i mig després de la transformació del tram entre els carrers de Montcada i Anselm Clavé en zona per a vianants, s'ha decidit consolidar aquesta actuació de pacificació. Després de la bona acceptació d'aquesta primera transformació, el pròxim objectiu és reurbanitzar aquest espai del carrer i soterrar els serveis, per tal de convertir-lo en plataforma única, tal com ja passa en el tram entre el carrer de Montcada i la rambla de Sant Esteve.

Aspecte actual del tram per a vianants del carrer Nou..
Aspecte actual del tram per a vianants del carrer Nou.

Una de les prioritats en l'acció del Govern Municipal és fer de les persones el centre de tots els projectes que es duguin a terme. Una mostra clara d'aquesta voluntat és la pacificació de l'espai públic, dels carrers i places de Ripollet. És el cas del carrer Nou, que el juliol de 2020 es va transformar en un espai per a vianants, entre els carrers de Montcada i Anselm Clavé, amb l'objectiu de guanyar espai per a les persones al nucli antic i revitalitzar el comerç i l'hostaleria d'aquesta zona. Després d'aquest temps, i donada l'acceptació d'aquesta actuació, el Govern Municipal ha encarregat la redacció del projecte de reurbanització completa i del soterrament de serveis en aquest tram de carrer, consolidant i millorant la seva conversió en zona de vianants.

Així, la Junta de Govern Local del passat 1 de març va aprovar l'adjudicació del contracte menor del servei de redacció del projecte executiu i estudi de seguretat i salut de les obres, adjudicat a l'arquitecte Marc Manzano, per un import total de 16.335 €. Ara fa un any i mig, la conversió va anar acompanyada de la senyalització de la zona de vianants, l'adaptació de les voreres i la instal·lació de jardineres. Actuacions, totes elles valorades positivament pels veïns i veïnes de la zona, alguns dels quals van entrar a formar part d'una comissió de seguiment. Posteriorment, i responent a les seves demandes, es van instal·lar papereres, es va regular l'ús dels patinets a la zona i la velocitat dels vehicles que baixen pel carrer d'Anselm Clavé i, en les setmanes que venen, s'instal·larà una pilona automàtica al carrer Nou amb Montcada.

Les persones, al centre

Durant aquest mandat s'ha transformat en zona de vianants la plaça de l'Onze de Setembre, el carrer de la Sagrera, el carrer Nou i el carrer de les Escoles. La darrera actuació va tenir lloc el passat mes de desembre, amb la transformació del carrer d'Isabel la Catòlica en zona de vianants, des del carrer de General Prim i fins al número 12 del mateix carrer. La majoria d'actuacions estaven recollides en el Pla de mobilitat i pacificació de la zona centre, aprovat l'any 2018.

Aquesta pacificació es tradueix en una ciutat més amable, on els veïns i veïnes poden fer ús i gaudir del seu entorn més proper, amb actuacions que representen una millora de la qualitat de vida de totes les persones que viuen i treballen a Ripollet.

NdP