Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Anul·lat el concurs per a la redacció del projecte del nou pavelló esportiu

La decisió ha estat avalada per un informe dels serveis tècnics municipals, així com pel Comitè de sequera de Ripollet, que desaconsella instal·lar aquest equipament al solar a tocar de l’Institut Palau Ausit, ja que podria afectar negativament aigües freàtiques i l’abastament de pous propers.

L’alcalde de Ripollet, Luis Tirado, va donar compte ahir dimarts, 18 de juliol, en Junta de Govern Local, del decret d’alcaldia del 5 de juliol pel qual s’ha decidit no adjudicar el concurs, amb intervenció de jurat, per a la selecció de la proposta arquitectònica de redacció del projecte bàsic i executiu i l’estudi de seguretat i salut de les obres de construcció d’un nou pavelló esportiu al municipi de Ripollet. El termini de presentació d’ofertes d’aquest finalitzava el 10 de juliol. L’objectiu de l’equip de govern és tornar a iniciar la licitació, amb la voluntat que el nou pavelló esportiu es construeixi a la parcel·la entre els carrers de Barberà del Vallès i l’avinguda de Catalunya, davant de l’Escola Bressol Municipal La Verema.

 

Problemes amb l'aigua

El Comitè municipal de sequera de Ripollet, en la reunió mantinguda el passat 29 de juny, va concloure que l’execució d’obres a la parcel·la destinada al nou pavelló pot afectar aigües freàtiques i, en conseqüència, l’abastament de pous propers, “suposant un risc pels recursos hídrics en l’actual estat d’excepcionalitat de sequera, unes situacions de sequera que d’acord amb l’evolució de temperatures a nivell global, es preveuen recurrents”.

En atenció a aquest pronunciament, l’arquitecte tècnic municipal va emetre un informe fonamentat en el Decret Llei 1/2023, de mesures extraordinàries i urgents per a fer front a la situació de sequera excepcional que indica que els municipis afectats, com és el cas de Ripollet, poden recuperar pous en desús de la seva titularitat que puguin ser utilitzats per a l’abastament de població.

La parcel·la on estava previst construir el pavelló, entre el carrer de Cerdanyola del Vallès i la carretera de Santiga, es troba dins els terrenys de l’antic Torrent Tortuguer que, tot i estar estubat, és un torrent natural que abasteix d’aigua als pous de la Sínia, de Casa Natura, de la Nau de Serveis i del parc Ferran Ferré a part dels pous privats que puguin existir. Actualment, l’Ajuntament de Ripollet, a través de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, està redactant el Pla Director d’aigües Regenerades i Estudi Potencialitats Recursos Hídrics Alternatius on s’estudien les possibilitats d’aprofitament hídric en el subsòl de Ripollet. Tenint en compte que no s’ha estudiat l’impacte d’aquest equipament en les aigües freàtiques ni en els pous propers, ni es preveu aquest estudi en el concurs d’idees plantejat, l’informe tècnic conclou que existeixen motius d’interès públic per a desistir d’aquest procediment en curs, en relació a la construcció del nou pavelló.

L’acord de licitació, aprovat a la Junta de Govern Local del passat 16 de maig de 2023, també autoritzava la despesa derivada d’aquest concurs, per import de 56.628,00 €, per a la dotació dels premis als cinc projectes finalistes, així com la compensació als membres del Jurat, que també ha quedat anul·lada. 

Redacció: ripollet.cat - NdP