Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Amics del Teatre viatja a "El meravellós món del Màgic d'Oz"

L'entitat estrena al Centre Parroquial aquest dissabte, 13 de maig, a les 18 h, una adaptació del llibre i la pel·lícula, amb més de 40 actors i actrius a sobre de l'escenari, i amb la peculiaritat que la majoria de les cançons seran cantades en directe. Arran les expectatives que ha despertat, l'entitat augmenta les sessions que es duran a terme aquest cap de setmana i el vinent.

L'entitat Amics del Teatre estrena aquest cap de setmana la seva obra teatral El meravellós món del Màgic d'Oz, una adaptació del llibre de L. Frank Baum, del 1900, amb la incorporació de cançons i músiques de la famosa pel·lícula del 1939, guanyadora de cinc premis Òscar i protagonitzada per Judy Garland. El passat 23 d'abril, diada de Sant Jordi, Amics del Teatre ja va oferir, amb gran èxit d'assistència, un tastet teatral d'aquesta obra. Les expectatives respecte a aquesta obra han decidit l'entitat a incorporar dues sessions més, que es duran a terme els diumenges a les 12 del migdia. Així doncs, l'obra s'interpretarà al Centre Parroquial, aquest dissabte, 13 de maig, a les 18 h, i aquest diumenge, 14 de maig, a les 12 i 18 h, i es repetiran el cap de setmana vinent, els dies 20 i 21, a les mateixes hores. Les entrades anticipades es poden comprar a www.amicsdelteatre.cat.

ripollet-cul-amics-teatre-magic-oz-230423-02.JPG

Cantant en directe

"Hem decidit fer el guió amb una mescla de tots dos referents, fent una adaptació pròpia, tot i que els espectadors podran reconèixer les músiques i cançons originals del film i del posterior musical", explica Jordi Rodríguez, guionista i tècnic de l'obra. A dalt de l'escenari, hi pujaran més de 40 actors i actrius dels grups infantil i juvenil de l'entitat, que estaran dirigits per Mònica López. "És una experiència fantàstica, ja que els infants i joves d'aquests grups viuen el teatre d'una forma molt intensa, però sempre fent cas a les indicacions que els proposes; a més, és un muntatge molt gran i, per tant, l'engranatge va encaixant a poc a poc", assenyala la directora de l'obra.

L'adaptació del Màgic d'Oz per part d'Amics del Teatre compta amb grans reptes al davant, com és el fet que els actors i actrius canten en directe. A més, tots els intèrprets tenen text. "Tots els actors i actrius han de tenir la seva oportunitat a dalt de l'escenari i això és el que hem fet", explica Jordi Rodríguez. Tot i que encara queda polir alguns detalls de la interpretació i arranjar el tema tècnic, la directora, Mònica López, és optimista i assegura que els tastets que es van fer per Sant Jordi van anar "molt i molt bé, i a la gent li agradarà aquesta obra, perquè és molt vistosa i divertida".

ripollet-cul-amics-teatre-magic-oz-230423-04.JPG

Homenatge a Marta Figueras

Un dels desafiaments d'aquest projecte és vestir i caracteritzar els personatges i que siguin creïbles a la vista del públic. En Gerard interpreta l'Home de Llauna i reconeix que "la feina de vestuari ha estat increïble i, amb l'obra, volem fer un homenatge a la Marta Figueras, perquè era l'encarregada de la major part del vestuari i ha estat un cop molt dur per a tots perdre-la". Així doncs, el record de la Marta Figueras serà molt viu durant aquestes representacions del mes de maig. En l'àmbit interpretatiu, en Gerard destaca la dificultat de moure's poc i de manera matussera, ja que l'Home de Llauna està mig rovellat, quan ell és una persona inquieta.

El valor de l'amistat

Això contrasta amb en Pol, que interpreta el Lleó Covard, un personatge molt físic, que s'ha de moure constantment. "És un personatge amb molts contrastos, perquè és un lleó que fa molta por, però que a la vegada és un covard", indica en Pol. Precisament, el lleó es fa una de les preguntes més profundes de l'obra: has de ser com toca o com ets realment?

L'Abril interpreta la Bruixa Bona del Nord. "Ho estic gaudint molt, perquè últimament he estat fent personatges dolents, i estic encantada de tenir l'oportunitat de fer un personatge bo i tan brillant". Per la seva banda, la Ivet interpreta la Bruixa Malvada de l'Oest. "Al contrari de l'Abril, jo havia fet diversos personatges bons i ara estem assajant diverses tècniques per ser dolenta". A més, el maquillatge també és fonamental.

ripollet-cul-amics-teatre-magic-oz-230423-03.JPG

El Nil té 11 anys i interpreta el Totó, el gosset de la Dorothy. "Al Totó li agrada molt jugar, té una pilota amb la qual juga de manera obsessiva, però ningú l'entén, ningú l'escolta; només l'entén la bruixa dolenta, i llavors embolica la troca una mica", riu el Nil recordant el seu personatge. La seva germana, la Bruna, interpreta a la protagonista de l'obra, la Dorothy. Relata que li agrada molt "tant la història com el personatge de la Dorothy, ja que és una noia alegre, que té moltes ganes de descobrir el món que l'envolta".

El meravellós món del Màgic d'Oz explica les aventures de la Dorothy i els seus amics per trobar aquest mag misteriós que els ha d'ajudar. Per a Jordi Rodríguez, "el que hem intentat amb aquest guió és transmetre la idea que qualsevol persona pot fer el que vulgui per si mateixa si així ho desitja, i adonar-nos del valor de l'amistat i d'obrir-nos a noves experiències sense tenir por".

Podeu veure l'entrevista enregistrada a l'Info Setmanal de Ripollet Ràdio en aquest enllaç.

Redacció ripollet.cat