Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de 4t d'ESO del Martinet i els Pinetons presenten els seus projectes que combinen art i educació

Els estudiants han participat aquest curs dels programes educatius de creació "Fotografia en curs" i "Cinema en curs", impulsats per l'Associació A Bao A Qu des de fa 18 anys, i que han comptat amb la col·laboració de la fotògrafa Tatiana Donoso i la cineasta Blanca Camell Galí.

El Teatre Auditori va acollir el passat dilluns, 19 de juny, la presentació de tres projectes que fusionen l'art amb l'educació. Es tracta de la feina que han realitzat els alumnes de 4t d'ESO dels IE El Martinet i Els Pinetons, durant els darrers mesos, en el marc dels programes educatius de creació "Fotografia en curs" i "Cinema en curs", impulsats per l'Associació A Bao A Qu. És la 18a edició d'aquests projectes que enguany han aterrat a Ripollet. El Teatre Auditori es va omplir per veure el resultat d'aquest treball que ha permès als estudiants ripolletencs acostar-se i endinsar-se en el món de la foto i del cine.

Me'n recordo

Els primers a pujar a l'escenari van ser els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Escola Els Pinetons, que van presentar el projecte fotogràfic "Me'n recordo". Es tracta d'un treball fet en el marc del programa educatiu "Fotografia en curs", de l'Associació A Bao A Qu, que ha comptat amb la col·laboració de la fotògrafa Tatiana Donoso. Durant els quatre mesos aproximats de durada del projecte, els alumnes han realitzat fotografies que representessin el seu pas pel centre educatiu, des dels primers records fins als més recents, aprofitant que tancaven l'etapa de l'ESO.

ripollet-edu-traça-projecte-art-instituts-190623-19.JPG

"El programa 'Fotografia en curs' ha permès a aquests nois i noies experimentar per primera vegada amb una càmera rèflex, adonar-se que per fer una bona foto han de prendre's el seu temps, per col·locar el trípode, buscar la millor il·luminació, l'enquadrament adequat; d'aquesta manera, s'han adonat que és un procés més elaborat que no pas fer una selfie amb la càmera del mòbil", ha explicat Tatiana Donoso.

Al vestíbul del Teatre Auditori es va exposar algunes de les fotografies pertanyents a aquest projecte. El programa "Me'n recordo" ha comptat amb el suport de Traça, Populus Labora, l'IE Pinetons i Ajuntament de Ripollet.

Identitats de poble

L'entitat A Bao A Qu també va realitzar aquest mateix programa de "Fotografia en curs" a l'Institut Escola El Martinet. En aquest cas, es va dur a terme el projecte "Identitats de Poble" i, com en el cas anterior, els alumnes van haver de planificar prèviament tota la selecció de fotografies, i fer centenars de fotos per, finalment, seleccionar-ne les que formarien part de l'exposició.

ripollet-edu-traça-projecte-art-instituts-190623-23.JPG

Caminar

L'últim projecte que es va presentar al Teatre Auditori va ser el film "Caminar", un curtmetratge realitzat pels alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Escola El Martinet, que van comptar amb l'assessorament de la cineasta Blanca Camell Galí, en el marc del programa educatiu "Cinema en curs". Aquest projecte permet acostar el món del cinema als joves adolescents d'una forma més pròxima. "A l'aula vam veure pel·lícules que no són comercials, que són potser més difícils de veure en el dia a dia i, per tant, van acostar-se a un altre tipus de cinema, lluny de les multisales i les pel·lícules més comercials", explica Blanca Camell Galí. El programa educatiu "Cinema en curs" compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Redacció ripollet.cat - JS

ripollet-edu-traça-projecte-art-instituts-190623-3.JPG

ripollet-edu-traça-projecte-art-instituts-190623-1.JPG

ripollet-edu-traça-projecte-art-instituts-190623-7.JPG

ripollet-edu-traça-projecte-art-instituts-190623-12.JPG

ripollet-edu-traça-projecte-art-instituts-190623-14.JPG