Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Alumnes de 4t d'ESO de l'IE El Martinet organitzaran diumenge, 17 de març, una pedalada solidària amb els joves del Senegal

L'objectiu de la pedalada és recaptar fons per a l'ONG Bicicletes Sense Fronteres, que aporta bicicletes als estudiants del Senegal, que sovint han de recórrer alguns quilòmetres per assistir a l'escola o institut. Per participar, cal fer una aportació d'1 euro i inscriure's a pedalemperleducacio@elmartinet.org o a la direcció de l'IE El Martinet.

Els alumnes de 4t d'ESO de l'Escola-Institut el Martinet organitzaran aquest pròxim diumenge, 17 de març, al matí, una pedalada popular i un vermut solidari, a favor de l'ONG Bicicletes Sense Fronteres. La iniciativa d'aquests joves de 15 anys és el resultat del seu projecte final de curs. Sota el títol "Pedalem per l'Educació", vol recaptar fons per a l'ONG per a que proporcioni bicicletes als joves estudiants del Senegal que s'han de desplaçar diversos quilòmetres per assistir a classe.

Iniciativa solidària al voltant de la bici

Al Senegal, el transport públic és escàs, això provoca que la majoria dels nois i noies hagin de caminar entre 3 i 17 km per arribar a la seva escola i, després, fer el mateix en el camí de tornada. Això repercuteix en un baix rendiment escolar, a causa de la fatiga, i eleva l'absentisme, fent que la taxa d'aprovats sigui inferior al 40%. L'ONG Bicicletes Sense Fronteres desenvolupa projectes a l'entorn de la bicicleta en els instituts senegalesos. Així doncs, no només entrega "Baobikes" (bicicletes especialment dissenyades) als joves estudiants, sinó que també formen mecànics, construeixen hangars, ajuden a implantar el projecte als instituts, formen a les famílies... El seu objectiu és ajudar als nens i nenes del Senegal a assistir a classe i millorar les seves condicions en el futur.

Projecte "Pedalem per l'Educació"

Els joves estudiants de l'IE El Martinet s'han proposat donar el seu suport i recaptar fons per a les activitats de l'ONG Bicicletes Sense Fronteres. Així doncs, han endegat el projecte "Pedalem per l'Educació", amb el qual volen implicar el màxim de persones a través de diverses accions. Podeu trobar tota la informació del projecte a la seva pàgina web.

A més, han obert una línia de crowdfunding (micromecenatge) a través de la plataforma Migranodearena, una fundació directa i transparent que connecta el repte dels alumnes del Martinet directament amb l'ONG Bicicletes Sense Fronteres. Només cal buscar el projecte "Pedalem per l'educació" i aportar el granet de sorra que cadascú pugui. Cada 250 euros que es recapten equival a una Baobike per a un noi o noia del Senegal i la millora en el seu accés a l'educació.

projecte pedalem per educacio-5_2.png

Visita dels alumnes de l'IE El Martinet a un altre centre per explicar el projecte.

Un viatge solidari

Han posat en marxa diferents iniciatives, com ara visites a altres escoles i instituts del Vallès per conscienciar sobre aquesta problemàtica i informar del seu projecte. Però un dels reptes més grans que afronten aquests joves de 15 anys és la realització de la ruta dels dos mars, un llarg viatge per territori francès d'uns 505 km, que connecta el canal lateral de Garona i el canal del Midi, partint des de Bordeaux fins a arribar a Béziers. El seu viatge durarà uns 15 dies, fent entre 30 i 40 km per dia. Durant el viatge, promocionaran el seu projecte a altres escoles franceses, i convidaran tothom a unir-se al seu recorregut. Es tracta d'una iniciativa més per donar a conèixer el seu projecte i aconseguir més fons per a l'ONG.

projecte pedalem per educacio-1.jpeg

Pedalada popular i vermut solidari

Entre les diverses activitats que estan organitzant es troba aquesta pedalada popular, que acabarà amb un vermut solidari, previst per al pròxim diumenge, 17 de març. La Pedalada tindrà lloc al parc de Carles Ferrer, i el tret de sortida serà a les 10.30 h. Cap a les 12.30 h es tornarà al punt de sortida, per gaudir del Vermut solidari. Pels volts de les 13.30 h, se sortejaran entre els assistents diferents lots de productes i vals de compra, que han aportat els col·laboradors del projecte.

Per participar en la Pedalada, s'ha de fer una petita aportació d'1 €. Els interessats s'han d'inscriure al correu pedalemperleducacio@elmartinet.org o a la direcció de l'IE El Martinet i el pagament es farà just abans de començar.

Redacció ripollet.cat - JS

projecte pedalem per educacio-3.jpeg

Els alumnes de l'IE El Martinet van difondre el projecte davant del Mercat Municipal de Sabadell.

projecte pedalem per educacio-4.jpeg