Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament denuncia davant l’Agència Catalana de Consum els perjudicis provocats pels talls de llum a Ripollet

El següent pas per part del consistori serà demanar una reunió amb la Direcció General d’Energia per tal de parlar sobre la manca de renovació, per part d’Endesa, de la infraestructura de la xarxa elèctrica.

Reunió entre ambdues parts el dia 21 de novembre.
Reunió entre ambdues parts el dia 21 de novembre

L’alcalde de Ripollet, José M. Osuna; i la tinent d’alcalde i regidora d'Empresa i Comerç, Txell Caler, es van reunir dilluns, 21 de novembre, amb el director de l’Agència Catalana de Consum, Albert Melià, i el seu equip. En la reunió, Osuna i Caler van exposar la situació que Ripollet pateix des de fa tres anys, amb talls intermitents de subministrament elèctric, motivats per deficiències de renovació d’infraestructures d’Endesa.

Aquests talls han provocat importants perjudicis, afectant negocis i habitatges, especialment a aquelles persones malaltes, amb mobilitat reduïda, estudiants o aquelles que teletreballen, una situació també exposada a la denúncia formalitzada la setmana passada per part de la corporació davant de l’Agència Catalana de Consum. A la trobada d’avui, a més d’explicar l’històric de talls de subministrament, l’alcalde també ha comentat les dificultats de comunicació i la manca de proactivitat d’Endesa.

L'Agència Catalana de Consum treballarà les possibles reclamacions a l’empresa subministradora en relació als danys ocasionats a l’Ajuntament. També ha insistit en la importància que la ciutadania denunciï i faci les seves pròpies reclamacions, ja sigui de forma presencial o en línia, davant la pròpia Agència Catalana de Consum o a l’OMIC de l’Ajuntament de Ripollet.

Albert Melià també s’ha compromès a traslladar aquesta situació a la Direcció General d’Energia de la Generalitat de Catalunya. El pròxim pas de l’Ajuntament serà demanar una reunió amb la directora general d'Energia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Assumpta Farran, per tal de treballar el tema de les infraestructures elèctriques i la necessitat de renovació, en finalitzar el període de 40 anys de vida útil. 

NdP