Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

AFOCER presenta la 3a Biennal Internacional Digital Ripollet Image

L'acte va comptar amb la presència dels tres membres del jurat: Jordi Argila, president de la Federació Catalana de Fotografia; Joan Palmer, president de la Federació d'Associacions Fotogràfiques de les Illes Balears (FAFIBA); i Juan Armentia, president d'EHATE (Federació d'Associacions Fotogràfiques del País Basc).

Imatge de la presentació amb els membres del jurat. Cedida per AFOCER.
Imatge de la presentació amb els membres del jurat. Cedida per AFOCER

L'Agrupació Foto-Cine Cerdanyola Ripollet ha presentat la 3a Biennal Internacional Digital Ripollet Image, un concurs internacional de fotografia en el qual hi ha participat 150 autors de 55 països diferents amb un total de 1.675 fotografies.

Les categories en les quals es van presentar els participants en van ser 3; a color, en blanc i negre i de viatges. L’acte va comptar amb la presència dels membres del jurat Jordi Argila, president de la Federació Catalana de Fotografia; Joan Palmer, president de la Federació d'Associacions Fotogràfiques de les Illes Balears (FAFIBA); i Juan Armentia, president d'EHATE (Federació d'Associacions Fotogràfiques del País Basc) que van destacar el gran nivell de les imatges, fent especial menció a les categories de color i blanc i negre. En aquest sentit, van afegir que “serà un goig poder fer un visionat posterior amb les fotografies ja que, en general, són molt bones”.

Presentacio RI_Tito Vera_10.jpg

L’acte de presentació, que va ser el divendres, també va comptar amb ponències dels membres del jurat. Jordi Argila va parlar del seu viatge fotogràfic, des dels seus inicis com a aficionat a l'astrofotografia, passant pel light painting i fins a arribar als retrats amb models. També va reflexionar sobre la importància de la gestió d'entitats i dels equips humans que les fan possibles. Joan Palmer va explicar l'activitat formativa "¿Quién es...?" de FAFIBA, que inclou revisar les biografies i obres fotogràfiques d'autors rellevants a la història de la fotografia i organitzar tallers fotogràfics inspirats en ells, com Toni Catany o Helmut Newton. Juan Armentia va parlar d'una de les seves disciplines preferides, la fotografia esportiva, centrada en la cobertura dels Jocs Paralímpics, des dels seus primers com a fotògraf a Barcelona 92 fins a París 2024, amb un esment molt especial a Tòquio 2020. Fruit d'aquell treball al Japó, ha editat el llibre "Tokio. Asfalto y podium"

Posteriorment, en dissabte, 18 de maig, els membres del jurat van reunir-se, de nou, al Centre Cultural, per realitzar el veredicte de la Biennal. Els resultats oficials sortiren el pròxim 6 de juny. Cada una de les 3 seccions tindrà 19 premis i, l’autor amb més obres escollides s'endurà el premi principal, el pin Blau, que també comptarà amb un premi en metàl·lic.

A continuació podeu veure algunes de les fotografies dels autors que han participat a la 3a Biennal

Redacció Ripollet.cat.

01_apartat Color_1.jpg

01_apartat monocrom_2.jpg

01_apartat color_2.jpg

01_apartat viatge_2.jpg

Totes les imatges estan cedides per AFOCER, l'entitat organitzadora de la 3a Biennal.